Do pomembnih točk v zaključku tekme

Včeraj nas je čakalo neugodno gostovanje v Trebnjem, ki je tradicionalno težko osvojljiva trdnjava. Nastopili smo v nekoliko okrnjeni postavi saj nekateri fantje še niso v celoti sanirali poškodbe, pa tudi viroze so naredile svoje. Trener Jovičič je nekoliko spremenil prvo postavo (Vončina, Sokolič, Grzentič, Matijaševič, Smolnik, Bratkovič, Moljk). Z zadetkom z devetih metrov je tekmo odprl Grzentič. Nato pa so pobudo prevzeli domačini in s hitro in kombinatorno igro bili v rahli rezultatski prednosti narediti do rezultata 8: 7, ko so naši fantje z zaporednima zadetkoma Bratkoviča in Vlaha ponovno prešli v vodstvo. Z nekaj napakami v zaključku prvega dela igre smo omogočili nasprotnikom, da odidejo na odmor pri rezultatu 13:11.

neimenovana

Tudi Začetek drugega polčasa je pripadel domačinom, ki so povedli za 3 (16:13) in imeli celo napad za 4. Sledila je reakcija naših fantov, ki so v 2 minutah dosegli 3 zaporedne zadetke (Rapotec, Matijaševič, Smolnik). Pokazali so, da bodo storili vse, da dosežejo pomembno zmago. V 54. minuti smo prvič na tekmi povedli za dva zadetka, za 20:22 je zadel Gašperšič. Zadnje minute so minile v znamenju protestov domače ekipe na sodniške odločitve. Domači trener si je prislužil rdeč karton kar je še dodatno zmedlo Trebanjske igralce, ki so v zadnji četrtini tudi fizično »padli«. Zadnji zadetek za naše je dosegel Sokolič (skupno 6). Pohvaliti pa moramo tudi našega čuvaja mreže, Blaža Vončino, ki je ubranil neverjetnih 5 sedemmetrovk.

neimenovani-1

Do pomembnih točk so nam tudi tokrat pomagali naši zvesti navijači 12. Kopra. Na lestvici trdno zasedamo 2.mesto in do matematične uvrstitve v ligo za prvaka na loči le še ena zmaga.

Prilika za dosego tega cilja, ki jo ne smete izgubiti, bo že to soboto, ko bo v ARENI BONIFIKA (19ih) na sporedu veliki Obalni derbi RD KOPER: RD ISTRABENZ PLINI IZOLA.

RD Koper:

Dolenc, Grzentič 2, Jovičič E, Vlah 1, Matijaševič 1, Jovičič S., Gašperšič 2, Vončina, Vran, Moljk 1, Gorela, Rapotec 4, Smolnik 6, Sokolič 6, Breznikar, Bratkovič 2

Forza Koper!