PONOVNO USODNA ZADNJA SEKUNDA

Naši rokometaši so v sklopu drugega kroga Lige NLB gostovali pri RD Riko Ribnica. Po vodstvu skozi celotno srečanje so domačini v zadnji sekundi uspeli rezultat spreobrniti in zmagati s 27:26.

Gostovanja v ŠC Ribnica so vselej naugodna in tako je bilo tudi tokrat. Začetek srečanja je zaznamoval izjemno taktičen in previden rokomet. Po 10 minutah igre je bil rezultat izenačen na 3:3. V naslednjih šestih minutah so si naši rokometaši prigrali delni rezultat 6:3, ki ga je z zadetkom kronal Bor Breznikar. Do konca prvega dela srečanja so se nam gostje nekoliko približali, a vendar smo uspešno zadržali vodstvo in ob zvoku sirene vodili z 11:12.

V drugi del srečanja smo krenili suvereno in po osmih minutah igre ponovno vodili s tremi zadetki razlike. Po odigranih treh četrtinah tekme je Rok Marić prejel rdeči karton (že drugi, po tem, ko ga je v 20. minuti prejel Luka Vujović). Kljub temu smo uspeli zadržati vodstvo vse do ponovno usodne zadnje minute. Po zgrešeni sedem-metrovki za vodstvo so gostje prav tako iz sedmih metrov povedli. Matevž Žagar je deset sekund pred koncem rezultat izenačil na 26:26. Sledila je minuta odmora na voljo domačega trenerja. Ribničani so ob zvoku sirene, v zadnji sekundi tekme, uspeli zadeti in tako priti do zmage s 27:26.

Naslednji konec tedna, v soboto 24. septembra, ob 19. uri, nas čaka domača rokometna poslastica. V Areno Bonifika prihaja RK Maribor Branik. Tekma pa bo imela obenem dobrodelno noto, saj bomo, v sodelovanju z Obalnim zavetiščem za živali, zbirali hrano.

 

RD Riko Ribnica : RD Koper 27:26 (11:12)
RD Koper: Žagar 8, Kete 4, Bratkovič 4, Bekrič 2, Breznikar 2, Zugan 2, Vujović 2, Poklar 2, Stojanović, Marić, Furlan, Sanabor, Moljk, Štavar, Morato, Đurica.

 

Bojan Čotar, trener RD Koper:

“Druga zaporedna tekma, ko smo v zadnjih sekundah prejeli zadetek. Glede na potek tekme smo si sigurno zaslužili več. Ne glede, da smo že v prvem polčasu ostali brez Vujovića in na začetku drugega polčasa brez drugega krožnega napadalca – Marića. Vseeno pa smo imeli priložnost, da bi iztržili več. V zadnji sekundi smo spet preveč naivno dobili tale zadetek. Enostavno to se ne bi smelo dogajati.”

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ