Popolna sobota

Po odlični igri tako v napadu kot v obrambi so naši fantje suvereno premagali Maribor Branik s 32 proti 20. Piko na i uspešnemu vikendu pa so dodali naši kadeti, ki so na gostovanju za gol premagali vrstnike iz Izole.

Tekmo smo zaradi zasedenosti domače Bonifike odigrali v sosednji dvorani OŠ KOPER, v kateri smo v zadnjem času dosegli že drugo zelo pomembno zmago (v zaključku lanske sezone smo premagali Ribnico). Domači igralci so tekmo začeli zbrano v napadu in borbeno v obrambi in po uvodnem otipavanju takoj povedli z 2 proti 0 in vodstva do konca niso več izpustili iz rok. Na začetku sta bila najbolj razpoložena Gorela in Gašperšič, ki je s pridom izkoriščal lepe podaje soigralcev na črto. V nadaljevanju smo bili priča domiselni igri domačih, ki so po uigranih akcijah povedli že za 6 golov in zdelo se je da bomo odšli na odmor z lepo prednostjo. Mariborčani se s tem niso strinjali in dosegli v zadnjih treh minutah tri gole – zadnjega Andraž Velkavrh po lepem prodoru in tako postavili končni izid prvega polčasa 13 proti 10. Za igro v prvem delo lahko pohvalimo vse igralce in vratarja Jureta Vrana, ki je suvereno opravil svoje delo in zbral 6 obramb.

Če smo bili s predstavo v prvem delu zadovoljni, smo drugi polčas začeli naravnost fantastično. Z delnim rezultatom 7 proti 0 smo povedli za 10 golov in tekma je bila praktično odločena, saj se Mariborčani niso več pobrali. V tem delu je v vratih blestel vratar Blaž Vončina in z nekaj vrhunskimi obrambami spravljal v obup igralce Maribora, ki so svoj prvi zadetek v drugem polčasu dosegli šele v 44 minuti. Domači trener Zoran Jovičič je z menjavami držal visok ritem in končni rezultat 32 proti 20 je realna slika dogajanja na igrišču. Za pristop in borbenost si pohvale zaslužijo prav vsi. O moči in homogenosti domače ekipe priča tudi dejstvo, da se je kar dvanajst igralcev vpisalo med strelce, vratarja pa sta vrhunsko branila vsak po en polčas.

_dsc0199

Za enkratno navijaško vzdušje je potrebno pohvaliti vse gledalce, ki so lepo napolnili dvorano, še posebej pa nepogrešljive »dvanajste« ki so z glasnim navijanjem vseskozi bodrili domače igralce. Naslednjo soboto se prvič v tej sezoni odpravljamo na gostovanje in sicer v Slovenj Gradec, nato pa nas že v sredo 28.09. čaka domača tekma z Urbanscape Loko.

Kako si ti videl današnjo tekmo?

Uroš Rapotec: Dobro smo se pripravili na igro Maribora, vedeli smo da imajo dobro ekipo. Je pa to samo začetek sezone in pozna se, da nekatere ekipe še niso uigrane in bodo postopoma dvigovale formo iz tekme v tekmo. Prvi polčas je bil dokaj izenačen. Z agresivno igro v obrambi nam gostje niso dovolili razviti naše hitre igre. V začetku drugega polčasa pa smo še bolj strnili obrambo in odigrali zelo dobrih 20 minut in mislim, da smo zasluženo zmagali. Rad bi se zahvali našim navijačem in vsej publiki, ki je bila danes fantastična in verjamem, da so vsi uživali v tej rokometni predstavi .

Ste danes pričakovali težko tekmo? Vas je slab začetek drugega polčasa pokopal?

Andraž Velkavrh: Trenerjeva navodila so bila, da igramo počasne napade, da igramo do gola saj v Kopru nimamo česa izgubiti, ker so Koprčani poleg  Ribničanov favoriti rednega dela prvenstva. Prvi polčas smo igrali solidno in držali rezultatski priključek. Drugi polčas smo začeli slabo, že na začetku smo imeli 4 minute izključitve in igra nam ni stekla, pa še Vran in Vončina sta spet imela svoj dan. Posledica tega so bile hitre «kontre« in na koncu so nas povsem razbili.