Poraz proti Krki posledica slabe igre v končnici

Koprčani so danes odigrali tekmo 18. kroga lige NLB proti MRK Krka. Zgodnja ura je privabila v Areno Bonifika nekoliko manj gledalcev – zbralo se jih je okoli 600. Koprčani so tekmo začeli dobro tako v obrambi kot v napadu. Kocjančič je že v prvi minuti zabeležil prvo obrambo, Moljk  je v 2. minuti zadel za vodstvo 1:0. 2 minuti kasneje je Bratkovič realiziral strel s 7. metrov in viodstvo 2:0. Na drugi strani so gostje prvič zadeli šele v 5. minuti ter prvič izenačili 4 minute kasneje, ko je Okleščen v 9. minutii zadel za 3:3. Minuto kasneje je Kocjančič zabeležil 3. obrambo, ko je ubranil strel Papežu, ki je z nekaj sreče prišel do odbite žoge in popeljal goste v vodstvo pri 3:4. Grzentič je z lepim preigravanjem prišel v 13. minuti v pozicijo za strel in zabil za 6:5. Gostje so z agresivno igro poizkušali zaustavljati napade domačih, kateri so bili danes zelo nevarni tudi z zunanjih položajev. Grzentič je z močnim in natančnim strelom v 17. minuti izenačil za 7:7, 3 minute kasneje je Zugan zabil za vodstvo Kopra 9:7. V 21. minuti sta sodnika dosodila dvojno izključitev in na klop poslala Dolenca pri domačih in Papeža pri Krki. Ob tem sta pokazala še dvominutno kazen Moljku zaradi komentiranja. Danes izredno borbeni Koprčani so z obrambo 5-1 uspešno zaustavljali napade gostov, v 24. minuti je Kocjančič ubranil strel Didoviču, sodnika sta dosodila 7-metrovko zaradi prekrška nad njim, Papež je zadel za 11:10. V 26. minuti smo videli lepo preigravanje Grzentiča (danes skupno 5 zadetkov), ki je z lepim preigravanjem dosegel svoj 3. zadetek za 12:11. Koprčani so do konca še dodatno pritisnili in do zaključka polčasa dosegli še 4 zadetke, kar je bil dober obet za nadaljevanje. Na domor smo odšli pri rezultatu 16:13.

Korčani so začeli 2. polčas, strelsko ga je otvoril Grzentič in povečal prednost na +4 pri 17:13. V 33. minuti sta sodnika pokazala izključitev Gučku, gostje so številčno premoč na terenu izkoristili in se vrnili v igro z delnim izidom 0:3 (17:16). V 41. minuti je Ban zadel za goste in izenačil pri 19:19. Kocjančič je v naslednjem napadu z akrobatskim vložkom zabeležil svojo 9. obrambo, ko se je vrgel za žogo in preprečil met iz kota gostom in omogočil nov napad soigralcem. Aktivna igra Koprčanov v napadu je silila goste v grobe prekrške in sodnika sta izključila Didoviča. Koprčani kljub številčni premoči niso dosegli zadetka medtem, ko so na drugi strani Novomeščani zadeli z igralcem manj. Kljub temu se domači niso pustili zmesti, Grzentič je zadel za 22:20. Novomeščani so v naslednjem napadu nenatančno podali, Sokolič je ukradel žogo in z dolgo podajo angažiral Bratkoviča, ki je zadel za 23:20. Sledil je odgovor Krke, ki je v eni sami minuti dosegla 2 hitra zadetka in ponovno ujela priključek pro 23:22. Vujović je tako zahteval minuto odmora in poizkusil sestaviti svoje fante. Zadetek Gučka minuto kasneje in vodstvo domačih z 25:23 je kazalo na to, da bo končnica pod kontrolo domače ekipe, a gostje niso popustili. Prekršek v napadu Krečiča v 53. minuti so izkoristili gostje, stekli v protinapad a niso računali na Postogno, ki je s svojo edino obrambo na srečanju ohranil prednost domačih prui 25:24. Minuto kasneje je za goste zadel Papež in izenačil na 25:25. V 56. minuti sta sodnika dosodila 7-metrovko za goste in pokazala izključitev Gučku, za goste je zadel Papež in tako popeljal svojo ekipo v vodstvo. In tu prišlo je do kolapsa pri domačih, koncentracija je popustila in začele so se dogajati nedopustljive napake. Pri vračanju v obrambo nihče od igralcev ni stekel z igrišča in tako omogočil vstop vratarju in gostje so z metom zadeli prazna vrata Kopra. V 58. minuti je Okleščen ukradel žogo ter dosegel nov, lahek zadetek za Krko ter tako povečal vodstvo na 25:28. Tekma je bila tako praktično zaključena, do konca smo videli še zadetek Didoviča za goste in Bratkoviča za domače, ki sta tako postavila končni rezultat srečanja pri 26:29.

Ob agresivni in borbeni igri v prvih 50. minutah srečanja je zdanjih 10 minut pustilo grenak priokus in pokvarilo vtis celotne tekme. Težko je razumeti, da se v končnici tekme, ko se rezultat lomi, nosilci igre ne upajo prevzeti odgovornosti in tekmo spraviti pod streho. Želim si, da se to v bodoče ne bi dogajalo, sploh glede na to, da smo sedaj tudi matematično uvrščeni z končnici za prvaka in je pred nami še 10 pomembnih in predvsem težkih tekem. Poleg tega nas čakajo še 3 pomembne tekme v pokalu EHF, kjer imamo še teoretične možnosti za preboj v četrtfinale, vendar – realno gledano – lahko s tako igro pozabimo na nadaljevanje sanj o Evropi. Naj bo ta tekma streznitvena klofuta za vse tako, da bomo lahko v končnici zaigrali tako kot znamo.