Poraz starejših dečkov A in B

Minuli vikend sta tekme odigrali le dve mlajši selekciji. V soboto, 9.2., so se starejši dečki B odpravili na gostovanje v Škofjo Loko, ekipa starejših dečkov A pa so v nedeljo, 10.2., v domači dvorani gostili ekipo Velenja.

STAREJŠI DEČKI A

V Kopru smo gostili ekipo Gorenja iz Velenja. Lanskoletna tretjeuvrščena ekipa v Sloveniji je našim fantom predstavljala velik izziv. Začetek je bil zelo obetajoč. Naši fantje so pakazali, da se lahko kosamo prav z vsakim v Sloveniji. Pri izidu 4 : 1 je bil gostujoči trener primoran vzeti minuto odmora. Naše fante to ni zmotilo in so nadaljevali zelo dobro igro. V 10 minuti, pri rezultatu 7 : 3, je naš kapetan in organizator igre Andrej Makovec prejel močan udarec v nos. Tekme žal ni več nadaljeval. To se je ponovno psihično odrazilo na igrišču in je fante tako zmedlo. Gostom so dopustili da so nas ujeli in prehiteli. Sledilo je dolgi 10 minutni post brez gola, ki je bil prehud in polčas se je končal z rezultatom 10 : 16.

V drugem polčasu smo probali nadoknaditi svoj zaostanek, ampak žal neuspešno. Prvih deset minut polčasa nismo zadeli (vratnice ter obrambe golmana) in prednost gostov ie naraščala. V drugem polčasu se je nekoliko razigral Žan Nadarevič, ampak žal ne dovolj za morebiten preobrat. Končni rezultat je bil 19 : 33.

RD Koper : RK Gorenje Velenje 19 : 33 (10 : 16)

Statistika SDA, 10.2. Zapisnik SDA, 10.2.

STAREJŠI DEČKI B

Tekma v Šofji Loki je bila precej podobna tisti na domačem terenu. Kljub odsotnost treh igralcev, so priložnost za dokazovanje dobili preostali igralci. Prvi polčas smo v obrambi igrali kar dobro, vendar izgubili preveč žog v napadu tako, da se je zaostanek dveh golov ob sredini prvega polčasa, povečal na šest zadetkov do izteka prvih 25. minut.

V nadaljevanju igre smo dosegli le šest zadatkov, kar je botrovalo, da se je rezultatski zaostanek večal. Zgrešili smo tudi nekaj metov iz 100% priložnosti. Boljše predstave in napredek v igri bo treba prenesti  na tekme z ekipami, kot sta Loka in Ivančna Gorica.

RD Urbanscape Loka : RD Koper  29 : 14 (14 : 8)

Statistika SDB, 9.2. Zapisnik SDB, 9.2.