Porto nasul 7 golov (pre)več

FC Porto : RD Koper 31:24 (16:11)
Porto, Dragao Caixa

Prva tekma evropskega pokala za Koper je končana. Porto je našo mrežo napolnil 7x več kot mi njihovo, precej vidni so bili na igrišču sodniki, ampak za prve vtise po tekmi smo raje vprašali tam prisotne.

Jaka Moljk, RD Koper: “Mislim, da smo odigrali tehnično in taktično bolje kot oni, so nas pa zaradi fizične moči na koncu premagali. Ampak po moje se razliko 7 golov da nadoknaditi v Kopru. Lep del tekme smo odigrali z igralcem manj, pa tudi v obrambi nismo blesteli, tako da bomo to morali do naslednjega vikenda izboljšati.”

Uroš Rapotec, kapetan Kopra: “Prva evropska tekma je za nami in ni bilo tako slabo. Zelo smo si želeli dobre igre in se tudi suvereno borili. Naredili pa smo preveč napak in izgubili za 7 golov. Ampak mi se ne predajamo in bomo v Kopru naredili vse, da jih premagamo.”

Edi Grbec, zvesti navijač, ki si je tekmo ogledal s tribune: “Fantje so začeli zelo resno in dobro, najbolj smo se bali, da bi na začetku popustili in ne bi bili tako zbrani. Prvih 10, 15 minut so odigrali odlično, potem pa so sodniki z nekaj – po mojem mnenju napačnimi – odločitvami tekmo usmerili drugam, kot bi verjetno sicer šla. Za povratno tekmo pa napovedujem, da bomo Portugalce premagali za 9 golov!”

Najboljša strelca Adam Bratkovič in Jan Gorela, oba po 5 golov, Uroš Rapotec, Aleks Vlah in Žiga Smolnik pa vsak po 3.

Celotni ekipi in strokovnemu vodstvu iskreno čestitamo za “prebit led” in suveren nastop.
Vsem navijačem, ki so jih podpirali s tribun velik poklon, vsem tistim, ki ste tekmo gledali v domovini, pa prav tako hvala za podporo in poslano dobro energijo.
Računamo na vaše glasilke in spodbudo prihodnjo sredo, ko bo čas za revanš.

Prihodnja tekma

RD Koper : FC Porto – sobota, 15. oktober ob 19h, Arena Bonifika
Predprodaja vstopnic na blagajni Arene Bonifika:
sreda – petek od 18h do 20h (8€)
sobota dve uri pred tekmo (10€)

Forza Koper!