Povratek odpisanih ali kako težko je zmagati tekmo, če igraš dobro samo 1 polčas

Koprčani so danes odigrali zadnjo tekmo v koledarskem letu 2017. V goste je prišla ekipa iz Ormoža. Glede na gostovanje Koprčanov v oktobru smo pričakovali težko tekmo in na koncu je tako tudi bilo.

Domači so začeli dobro v napadu in povedli z zadetkoma Vlaha in Grzentiča. Gostje so kljub temu z veliko mero odločnosti držali priključek tako, da se Koprčani niso uspeli odlepiti. V 7. minuti je tako Čudič izenačil za 7:7. 2 minuti kasneje je Vlah z lepim preigravanjem zadel za 6:5. V 11. minuti smo videli lep cepelin, ko je Bratkovič angažiral Grzentiča, ki je zadel za 8:7. V naslednjem napadu so gostje izenačili, minuto kasneje pa povedli pri 8:9 po napaki razredčene domače zasedbe, ki je zgubila žogo v napadu. Gostje so tako prevzeli vajeti v svoje roke in diktirali tempo na igrišču tako, da je Vujović vzel minuto odmora v 15. minuti pri izidu 10:11. Kljub minuti odmora nismo videli nekega presežka v obramabnem segmentu, saj so gostje prihajali do lahkih strelov iz vseh pozicij tako, da so v 22. minuti vodili že s 3 zadetki prednosti pri 12:15. Koprčani so se trudili na vse pretege, vendar priključka niso ujeli in Ormož je počasi a vztrajno večal razliko in v 24. minuti so prvič povedli s 4 zadetki prednosti (13:17). V 27. minuti je trener gostov Prapotnik izkoristil minuto odmora in malce spočil svoje igralce. Na drugi strani se igralci Kopra nikakor niso uspeli sestaviti, igra v obrambi je bila raztrgana in upravičeno lahko trdim, da je bil to letos najslabše odigran polčas v celi sezoni. Obramba, ki je ponavadi boljši del domače igre, je bila danes popolnoma neučinkovita. 15 sekund pred iztekom igralnega časa v prvem polčasu je za goste zadel Hebar in tako postavil končni izid polčasa pri 15:20.

Drugi polčas so otvorili gostje z golom Hebarja. Sledila sta 2 zadetka Kopra, ki sta nekako nakazala, da bomo morda le videli malo več agresivnosti v igri domačih. Sprememba obrambe iz 6-0 na 5-1, kjer je Sokolič zaigral na špici je gostom povzročala težave, saj je danes odlični Sokolič uspešno nagajal nasprotnikom in jih oviral pri podajah. V 36. minuti je Vran ubranil strel iz 7. metrov Čudiču, minuto kasneje je bil zaradi neupoštevanja razdalje izključen Dean Dolenc. Vujović je v 39. minuti v igro poslal Matijaševiča, kar se je izkazalo za odlično menjavo, saj je slednji prevzel breme igre nase in začel “vleči naprej” soigralce v napadu. Takoj po vstopu na igrišče je “Jole” ukradel žogo in angažiral Ivana Severja, ki je zadel za 20:23. Matijaševič je v nadaljevanju prestregel podajo gostov, sam stekel v protinapad in zadel za znižanje na 21:23. V 41. minuti sta sodnika pokazala rumeni karton domačemu trenerju zaradi komentiranja. Koprčani, ki so se kot prebujeni počasi začeli vračati v tekmo, so z 2 zaporednima zadetkoma Danija Zugana, ki je danes odlično odigral, ujeli priključek pri 23:25. V 45. minuti je danes najboljši na terenu Matijaševič ponovno ukradel žogo in zabil za 24:25; minuto kasneje je prišlo izenačenje preko Smolnika. Obramba gostov je pod naleti Koprčanov počasi popuščala, v 49. minuti je Bratkovič zadel iz 7. metrov za vodstvo 26:25. V 50. minuti sta sodnika trenerju gostov Saši Prapotniku pokazala najprej rumeni in nato še rdeči karton, poleg tega pa na klop za 2 minuti poslala Mesariča. Gostje so tako v nadaljevanju igrali s 3 igralci na igrišču. V 51. minuti smo videli 2 zaporedna zadetka Bratkoviča, ki je vseskozi med najboljšimi igralci v domači vrsti in Koprčani so pobegnili na +3 pri 29:26. V 54. minuti je z natančnim strelom Matijaševič pokopal zadnja upanja gostov, 2 minuti kasneje je ponovno lepo zadel po tem, ko sta sodnika dvignila roko v znak pasivne igre. Gostje so lahko samo nemočno čakali konec tekme, v samem zaključku srečanja je Smolnik prestregel podajo in dosegel zadetek za končnih 34:31.

Koprčani so tako dosegli novo, pomembno zmago v domačem prvenstvu, ki jih drži v igri za vrh lestvice. Pred nami so prazniki, kjer bo priložnost za nabiranje novih moči, poleg tega pa tudi za razmislek in analizo dosedanje igre.

V imenu igralcev in uprave RD Koper bi se vam rad zahvalil ter vam zaželel vesel Božič in srečno novo leto 2018.