Povzetek prvega dela sezone: Dobri temelji za nadaljevanje prvenstva

Prvi del sezone 2019/2020 je bil za nas kar nekoliko turbulenten. Klub je zapustilo kar nekaj starih obrazov, ki pa so jih zamenjali novi, mladi posamezniki. Delo trenerja se je začelo že na avgustovskih pripravah, saj je bilo potrebno »novo« ekipo pripraviti na začetek sezone.

Koprski ekipi se je z novo sezono priključilo kar nekaj novincev. Položaj organizatorja igre je okrepil mladi Matevž Žagar, mesto desnega zunanjega je zasedel Jaka Avsec, med vratnice sta se v rumeno-modrem postavila Gašper Dobaj in Aleš Štavar. Izbrancem Uroša Rapotca pa so se priključili tudi trije koprski mladinci; Bor Breznikar, Denis Konjevič in Andraž Makuc. Nekoliko se je okrepila tudi sama uprava kluba, saj je mesto direktorja nastopil Nejc Poklar.

V sezono nismo stopili ravno obetavno. Že na prvi tekmi smo morali priznati premoč ekipe, ki v letošnji sezoni zbuja kar nekaj presenečenih pogledov, ekipe Dobove. Nadaljevali smo v nekoliko počasnem ritmu, saj smo si na prvi domači tekmi, gostili smo ekipo Urbanscape Loke, priigrali le točko. Sledilo je gostovanje v Novem mestu, kjer smo po burnih 60. minutah tekme v novomeškem Marofu uspeli streti domačine in zabeležili prvo zmago. Sledil je težko pričakovan obračun lanskih rivalov. Gostili smo ekipo, ki nam je v lanski sezoni le za las »ukradla« tisto želeno četrto mesto, mariborski Branik. Tokrat pa smo le obranili domačo Bonifiko ter na svoj račun zabeležili novi dve točki. Po pomembni zmagi sta bili pred nami dve težki gostovanji. Najprej smo se odpravili k velenjskemu Gorenju, nato pa še v deželo suhe robe – Ribnico. Na obeh obračunih smo žal morali priznati premoč nasprotnika. Tudi naslednja tekma ni bila nič lažja, saj nas je čakal domač dvoboj proti Celju Pivovarni Laško. Kot smo iz tekem proti prvouvrščeni ekipi že vajeni, smo Celjanom nudili korekten odpor, ampak na koncu vseeno ni bilo dovolj za morebitno presenečenje. Zabeležili smo še tretji zaporedni poraz. Potrebno je bilo »prepihati« glave ter se postaviti na noge.

Sledilo je vedno neugodno gostovanje v Ormožu, kjer smo odigrali zelo dobro ter se vrnili z novima dvema točkama. Žal je po zasluženi zmagi sledilo negativno presenečenje v domači dvorani, kjer nas je ugnal novinec v ligi, RK Slovenj Gradec 2011. Še nekoliko omotični smo se odpravili na gostovanje v Trebnje. Po sicer odlični predstavi nas je na koncu domačin le uspel streti in ostali smo brez novih točk. Vendar pa so bile že vse misli usmerjene v naslednjo, zadnjo tekmo prvega dela prvenstva; v Obalni derbi. Po dolgih letih sta se na rokometnih igriščih ponovno srečala večna rivala; RD Koper in RD Butan plin Izola. V nabito polni Bonifiki smo, kljub dobri igri izolskih rokometašev, zasluženo zmagali. Posebna, velika pohvala gre naši ekipi, ki se je borila od prve do zadnje minute srečanja. Seveda pa ne smemo mimo zvestih navijačev, ki so pričarali peklensko vzdušje, ki ga je Bonifika pogrešala.

Prvenstvo se je nato prevesilo v drugi del. Začeli smo ga z domačo tekmo proti Dobovi, kateri smo se hoteli maščevati za spodrsljaj iz začetka sezone, a žal neuspešno. Smo pa leto zaključili s tremi zaporednimi zmagami, saj smo najprej v Škofji Loki ugnali domačo Urbanscape, nato v Bonifiki nadigrali novomeško Krko ter za piko na i slavili še v Mariboru.

Trenutno s 15 točkami zasedamo šesto mesto lestvice. Pred sedmouvrščenim Jeruzalem Ormožem imamo točko prednosti, za petouvrščeno Dobovo pa zaostajamo za dve točki. V letošnji sezoni sta strelsko najbolj razpoložena Grega Krečič in Tilen Sokolič. Oba sta do sedaj zabeležila 89 zadetkov ter zasedata šesto in sedmo mesto lestvice strelcev lige NLB.

Ekipa je sedaj na nekoliko daljšem, zasluženem, odmoru. Ponovno se bodo zbrali kmalu po novem letu, ko bodo začeli s fizičnimi in taktičnimi pripravami na drugi del sezone. V tem času bodo odigrali tudi kakšno prijateljsko tekmo, naslednja tekma rednega dela prvenstva pa nas čaka v začetku februarja, ko bomo gostili ekipo Gorenje Velenja.

Kako pa so s prvim delom sezone zadovoljni v upravi kluba?

Nejc Poklar: “S prvim delom sezone smo v klubu relativno zadovoljni, saj trenutno vse poteka po pričakovanjih, ki smo si jih postavili pred sezono. Vedeli smo, da bomo potrebovali nekaj časa, da se ekipa »začuti« in vzpostavi pravo kemijo. Proti koncu prvega dela se je igra v vseh segmentih vidno dvignila, kar nas navdaja z optimizmom tudi za drugi del, v katerega moramo vstopiti z enako miselnostjo, kot smo jo imeli do sedaj ter tako priti do željenega rezultata.”

Se pa lahko do sedaj pohvalimo s številčno obiskanostjo domačih tekem. Hvala vam navijači. Pohvalimo pa se lahko tudi z novo uradni himno društva, kateri lahko tudi prisluhnete v nadaljevanju prispevka.

Forza Koper!