Pozitivno zaključen vikend mlajših selekcij

Po nekoliko daljšem odmoru so s tekmami državnega prvenstva nadaljevale tudi naše mlajše selekcije. Prav vse ekipe so se veselile novih dveh točk (prost vikend so imeli le starejši dečki A in B).

MLADINCI

Mladinci so v 6.krogu državnega prvenstva gostovali v Novi Gorici. Po dokaj izenačenem prvem polčasu, so v drugem delu tekme stopili na plin ter upravičili vlogo favorita tekme. Hitro so povedli in svojo prednost do konca tekme samo še stopnjevali. Dvoboj so mirno pripeljali do konca in zasluženo slavili z 23 : 30. Z zmago so svoje prvo mesto lestvice samo še utrdili. Bravo ekipa!

V naslednjem krogu fante čaka domača tekma proti ekipi Mokerc-KIGa.

MRK Nova Gorica : RD Koper 23 : 30

 

KADETI

RD Butan Plin Izola : RD Koper

Kadeti RD Koper so v napeti in razburljivi v gosteh premagali združeno ekipo RD Butan plin Izola in RK Jadran Hrpelje-Kozina.
Obračun obalnih ekip je bil, kot je za derbi pričakovano, do konca zanimiv in razburljiv. Prvi polčas je bil povsem v znamenju koprskih rokometašev.  Povedli so domačini, a so jih naši rokometaši pri  rezultatu  6 : 6 ujeli in prevzeli pobudo v igri. Do konca polčasa so gostitelji uspeli zadeti le še dvakrat za rezultat 8: 16. Z izjemnimi obrambami je blestel vratar Lukas Lampe (SD – A), ki je nadomestil poškodovanega Jakoba Morata.

Čeprav je rezultat po prvem polčasu kazal na gladko zmago, je trener Vili Ban igralce opozoril na nalet in drugačno igro Izolanov v drugem polčasu. Predvsem je poudaril, da tekma še ni dobljena, da je za zmago potrebno igrati zbrano in kolektivno.

V začetku drugega polčasa so naši fantje za razliko + 11 zadeli še trikrat zaporedoma. Zaradi nezbranosti v igri v napadu in posledično izgubljenih žog, so nasprotniku omogočili serijo petih lahkih golov s protinapadov. To pa je  bil le uvod v izredno zanimiv razplet tekme. Naša klop je takoj odreagirala z minuto odmora. Napake in izgubljene žoge v napadu so se vrstile, v izolskih vratih se je razbranil Džan Bekirić, prigarana prednost je hitro kopnela. Rezultat je bil ponovno izenačen pri 20 : 20. Napeto končnico tekme so z boljšo igro in  borbenostjo zasluženo dobili naši rokometaši. Težko gostovanje je potekalo v športnem duhu in z glasnimi navijači obeh ekip.

Med igralci velja izpostaviti vratarja Lukasa Lampeta (ubranil obe 7-m), Kleja Sanaborja (12), Sandija Muminovića (7) in Sama Černeta (4).

RD Butan Plin Izola : RD Koper 27 : 28 (8 : 16)

 

RD Koper : RK Ajdovščina

Kadeti RD Koper so pod vtisom zmage nad Izolo, z rezultatom 35 : 19, premagali še ekipo RK Ajdovščina. Organizirana igra v obrambi in dobra realizacija v napadalnih akcijah nasprotnikom ni dovolila upanja v morebitno zmago.

Ugoden razplet prvega polčasa (16 : 8) je v nadaljevanju tekme dopuščal, da je trener Vili Ban vsem igralcem ponudil priložnost za igro in dokazovanje. Veseli podatek, da se je med strelce vpisala večina igralcev.
Na golu sta odlično odigrala Lukas Lampe in Milan Tepić. Aplavz navijačev in domače klopi si je z lepim golom s 7- m prislužil Božidar Dogandijev.

Največ golov so dosegli Timon Černetič 9, Tian Furlan 7, Sandi Muminović 6, Jaka Komel in Nik Pribac 5.

Brez izjem, odlična predstava in čestitke za zmago!

RD Koper : RK Ajdovščina 35 : 19 (16 : 8)

 

MLAJŠI DEČKI A

Na gostovanju v Novi Gorici so fantje v prvem polčasu igrali po navodilih trenerja in od samega začetka pokazali, da so prišli po zmago. Čvrsta obramba in hiter protinapad ter odigrane akcije po dogovoru je bil pokazatelj rezultata ob polčasu, 1 : 15. Vratar pa je obrabil vse kar je pa šlo mimo obrambe.

V drugem polčasu so dobili priložnost za igro prav vsi igralci na klopi, katero pa niso kaj prida izkoristili in ob osnovnih napakah tako v napadu kot obrambi dovolili nasprotniku da se približa. Končni rezultat je bil 12:26 .

Opazen je napredek in dobro delo fantov na treningih.

V naslednjem krogu bodo fantje odigrali domačo tekmo proti Hrpeljam. Pred tem pa se bodo fantje pomerili na prijateljski tekmi z vrstniki in državnimi podprvaki iz Celja v Zlatorogu, kar bo odlično izhodišče za naslednjo prvenstveno tekmo.

MRK Nova Gorica : RD Koper 12 : 26 (1 : 15)

 

MLAJŠI DEČKI B

Mlajši dečki B so gostovali v Novi Gorici ter domov prinesli dve novi točki.

Do sredine prvega polčasa smo spremljali izenačen dvoboj. Nato smo se ob dobri igri v obrambi odlepili in prednost do konca polčasa povečali na 6 zadetkov.

V drugem polčasu smo kljub menjavam še stopnjevali ritem in prednost se je iz minute v minuto večala. Priložnost za igro so dobili vsi igralci pri katerih je viden tudi lep napredek. Z dobro igro v obrambi in hitrimi zadetki iz protinapadov smo tekmo mirno pripeljali do konca.

Naslednji vikend pa nas čaka domača tekmo s Hrpeljci.

MRK Nova Gorica : RD Koper 13 : 25 (5 : 11)