Prek Dobove na 1. mesto

RD KOPER : MRD DOBOVA 35:29 (16:12)

Po fenomenalni zmagi na gostovanju v Ribnici preteklo nedeljo, nas je čakal zahteven nasprotnik. MRD Dobova je v zadnjih krogih kazala dobro igro in bi z morebitno zmago v Bonifiki ohranjala konkretne možnosti za uvrstitev v ligo za prvaka. Tudi nam ni manjkalo motiva, saj nam je zmaga prinašala preboj na 1. mesto. Ribnica je že sredi tedna klonila proti Mariboru.

Trener Jovičič je začel s postavo Rapotec, Grzentič, Sokolič, Smolnik, Bratkovič, Moljk, Vončina, ki je od vsega začetka narekovala ritem srečanja in si priigrala 2 zadetka prednosti. Gostje so v napadu večkrat poskušali izpeljati akcije z dvema krožnima napadalcema in na začetku jim je to tudi uspevalo. Ko so naši fantje v obrambi uporabili trše prijeme, je tudi prednost narasla in v 17. minuti znašala že +5 (9:4). Naša igra v obrambi je bila na visokem nivoju saj smo v prvih 20. minutah prejeli le 5 zadetkov. Žilavi gostje pa niso popuščali in se tudi zaradi nekaj naših tehničnih napak zaostanek ohranjali na -3 (14:11). Domači strateg je z enakovrednimi zamenjavami že v prvem polčasu ohranjal visok tempo igre in le-ta se je zaključil pri rezultatu 16:12.

img_3651      img_3660

Tudi začetek 2. polčasa je nakazoval, da je samo vprašanje časa, kdaj si bomo priigrali večjo rezultatsko prednost, ki bo omogočala miren zaključek tekme (35. min 20:15). S takim scenarijem pa se gostje niso strinjali in še zadnjič na tekmi (39. min.) zapretili, ko so se s tremi zaporednimi zadetki približali na 2 zadetka zaostanka (21:19). Želja po 1. mestu na lestvici je bila velika in nismo se želeli opeči. Po zaporednih zadetkih Grzentiča, Rapotca in Bratkoviča ter ubranjeni 7-metrovki Vončine smo stvari spet postavili na svoje mesto. Od tega trenutka dalje je prednost naraščala in bila najvišja v 52. minuti pri rezultatu 31:23. V zadnjih minutah srečanja pa sta obe ekipi “nehali” igrati v obrambi in zadetki so na obeh straneh kar deževali.
Tokratna tekma ni bila tako napeta in zmago lahko ocenimo kot rutinsko, kar je dokaz naše zrelosti in samozavesti.

img_3712     img_3762

Vse to pa bo na resni preizkušnji že naslednjo soboto (ob 19h), ko gostujemo v Ormožu, ki velja za najbolj “vroče” prizorišče v ligi. Ormožani še vedno upajo na uvrstitev v ligo za prvaka. Z Dobovo si delijo 5. mesto in za tretjeuvrščenima Loko in Krko zaostajata le za 2 točki.

RD KOPER: Dolenc, Grzentič 5, Vlah 1, Matijaševič, Gašperšič, Vončina, Jovičič E. 1, Vran, Moljk 2, Gorela 5, Rapotec 7, Smolnik 4, Sokolič 3, Planinc 1, Bratkovič 6

Čestitke vsem in FORZA KOPER!