PREK INFARKTNE KONČNICE DO NOVIH DVEH TOČK

Po napeti končnici smo zasluženo prišli do četrte zaporedne zmage proti ekipi RK Maribor Branik. V Dvorani Tabor smo bili boljši z rezultatom 24 : 26.

Na začetku srečanja smo bili priča odlični igri v obrambi naših rokometašev, saj smo po desetih minutah igre vodili z rezultatom 5:2. Staš Slatinek Jovičić je bil pred nasprotnikovim golom izjemno razpoložen, saj je v le 12 minutah dosegel štiri zadetke. Po 23 minutah je domača ekipa rezultat izenačila na 11, vendar smo odgovorili z potrpežljivo in zanesljivo igro v napado, prek katere smo do konca prvega polčasa prišli do vodstva s 15:12.

V drugi polčas smo vstopili odločno in si priigrali najvišje vodstvo na tekmi. Štajerska ekipa je izkoristili igralca več na igrišču in v obdobju štirih minut prišla do izenačenja na 20. Sledila je redna izmenjava golov obeh ekip. V zadnjih petih minutah igre sta vajeti v svoje roke prevzela Matevž Žagar, ki je prispeval tri zadetke in vratar Rok Jelovčan, ki je v ključnih trenutkih obdržal svojo mrežo nedotaknjeno. Tekma se je zaključila z rezultatom 24:26.

Naslednji konec tedna nas čaka prva domača tekma v letu 2021; gostili bomo ekipo RK Jeruzalem Ormož.

 

RK Maribor Branik : RD Koper 24:26 (12:15)

RD Koper: Jovičić 9, Žagar 9, Kete 2, Muminović 2, Moljk 2, Marić 1, Smolnik 1, Dolenc, Jelovčan, Sanabor, Makuc, Konjevič, Breznikar, Poklar, Štavar, Pavlović.

 

Uroš Rapotec, trener RD Kopra:

“Čestitam domačinom za borbo. V drugem polčasu smo vodili za štiri gole in imeli protinapad, katerega nismo izkoristili, zato smo tudi malo padli v igri, kar so domačlini izkoristili in se približali. Na koncu smo igrali obrambo z golmanom na čelu in mislim da smo zasluženo zmagali.”