PREK RIBNICE DO PETE ZAPOREDNE ZMAGE

Arena Bonifika je bila danes prizorišče pravega spektakla. V okviru 18. kroga Lige NLB smo, z rezultatom 34:32, premagali ekipo RD Riko Ribnica in tako zapisali že peto zaporedno zmago.

Srečanje dveh ekip, ki se borita za najvišja mesta v državnem prvenstvu je vsekakor preseglo vsa pričakovanja. Začetek je bil zaznamovan z redno izmenjavo vodstev ekip. V domačem kadru je bil izjemno razpoložen Tine Poklar, ki je dosegel prve tri zadetke. Ekipi sta se trdo borili vse do izteka prvega polčasa, katerega so gostje dobili z rezultatom 16:17.

V ozračju Arene Bonifika je bilo čutiti izjemno napetost, četudi na tribunah ni bilo navijačev. Napetost pa ni bila ovira za našega vratarja Roka Jelovčana, ki je bil izjemno razpoložen in je po 42 minutah igre, ko je bil rezultat izenačen na 24, obranil sedem metrovko, po kateri smo dosegli vodilni zadetek. Staš Slatinek Jovičić je tik pred koncem, z zadetkom za 34:31, gostom iz Ribnice zadal poslednji udarec in tekmo dokončno odločil. Tekma se je zaključila z rezultatom 34:32.

Z današnjo tekmo smo zapisali že peto zaporedno zmago in se tako ponovno, in z bolj trdno podlago, povzpeli na četrto mesto državnega prvenstva. Naslednjo soboto gostujemo v Ljubljani, kjer se bomo pomerili s tamkajšnjim Slovanom.

RD Koper : RD Riko Ribnica 34:32 (16:17)

RD Koper: Poklar 10, Slatinek Jovičić 7, Breznikar 6, Kete 5, Žagar 4, Pavlović 1, Marić 1, Furlan, Muminović, Sanabor, Makuc, Konjevič, Logar, Jelovčan, Moljk, Smolnik, Ganz, Dolenc.

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

“Pomembno je, da se fantje trudijo in pustijo na terenu maksimum. Vesel sem, da držimo ta niz in gremo optimistično dalje. Črta se potegne na koncu, saj vemo, da je sezona nepredvidljiva z vsemi temi zdravstvenimi težavami.”

Rok Jelovčan, vratar RD Koper:

“Vidi se, da treniramo in da smo postali homogena celota. Določene stvari so se nam poklopile in zdej gremo iz tekme v tekmo. Padli smo v ta ritem in bomo poskusili tako zdržat do konca.”

GALERIJA

LESTVICA