(Pre)kratka klop omogočila Velenju gladko zmago

Hud tempo tekem se nadaljuje. Naši fantje so včeraj v Velenju odigrali že 5. tekmo v dvanajstih dneh in ta ritem (sreda-sobota) se bo nepretrgoma nadaljeval do 28.05.. Pomanjkanje časa za počitek in regeneracijo že pušča posledice saj včeraj v naši ekipi ni bilo poškodovanih Vrana, Krečiča, Zugana pa še Grzentič in Frank sta bila zgolj na zapisniku in na igrišče nista stopila.

Zaradi sneženja in slabih cestnih razmer so Koprčani prispeli v Velenje z malo zamude, tako da se je tekma začela 15 minut kasneje od predvidenega termina.

Naši fantje so tekmo proti Velenju začeli bolje kot tisto v rednem delu, ko so se jim že od začetka zatresle roke. Držali so rezultatski priključek do 15. minute (5:4). Nato so favorizirani domačini, ki se borijo za naslov državnega prvaka, stisnili obrambo in dovolili gostom z Obale le strele in iz slabše izdelanih akcij kar jim je omogočilo tudi nekaj hitrih protinapadov in lahko doseženih zadetkov, kar se je odrazilo tudi na rezultatu (12:6). Sledilo je spet boljše obdobje naših, kjer se je strelsko izkazal Žiga Smolnik (skupno 10 zadetkov), in uspeli smo držati razliko. Polčas se je zaključil pri rezultatu 18:12.

Tudi  drugi polčas je Velenje začelo s prvo postavo. Naši fantje so uspeli držati ritem do 40. minute, ko je bilo še vedno +6 (22:16) nato pa je prišla do izraza naša krajša klop. Kljub temu je trener Jovičić skozi vso tekmo ponudil precejšnjo minutažo igralcem, ki po navadi igrajo manj (Kocjančič, Matijaševič, Marić, Ponikvar). Domačini so držali še naprej visok ritem igre in njihova prednost je naraščala. V primerjavi s sobotno tekmo proti Celju smo tokrat naredili precej več tehničnih napak in to vrhunske ekipe kot je Velenje enostavno ne oprostijo.

Vsa čast tudi navijačem 12. Kopra, ki so se včeraj, kljub zelo neugodnim vremenskim razmeram odpravili na gostovanje, a so jim zapore na cestah zaradi obilnega sneženja preprečile prihod v Velenje.

V soboto čaka našo ekipo še eno težko gostovanje. Še tretjič v 14 dneh se bomo pomerili z državnimi prvaki iz Celja. Še ena odlična prilika za nabiranje dragocenih izkušenj za naše mlade igralce.

V sredo 04.05. (ob 19:00 v Areni Bonifika) pa prihaja v goste ekipa iz Škofje Loke.

Vabljeni!

Forza Koper!