Premoč Ribnice

Odigrali smo tekmo 6.kroga Lige NLB. Odpravili smo se na gostovanje v Ribnico. Tekmo smo začeli nekoliko medlo in domačim dopustili, da so se hitro oddaljili. Prednost je iz minute v minuto naraščala. Uspeli smo se jim približati proti koncu tekmovalnega časa, a žal ne dovolj za morebiten preobrat. Končni rezultat je bil 31 : 27.

Srečanje smo začeli nekoliko v krču. V obrambi nismo bili dovolj agresivni ter domači ekipi dovolili do lahkih zadetkov. V 9.minuti srečanja je bil naš zaostanek že tri zadetke, 5 : 2, zato je z minuto odmora odreagiral Uroš Rapotec. Vendar pa se tudi po minuti odmora nismo uspeli pobrati. Nezbrani smo bili v samem napadu, naredili smo preveč tehničnih napak kar so Ribničani dobro izkoristili in polčas pripeljali do konca z visoko prednostjo, 18 : 10.

V drugi polčas smo stopili nekoliko boljše, ampak domači kljub temu niso popuščali. Z obrambno postavitvijo 3 : 2 : 1 so vzpostavili neko ravnotežje moči na igrišču. Zaostanek prvega dela je bil previsok, da bi lahko nadigrali domačo ekipo. V drugem delu srečanja je oživela tudi desna stran napada; iz krilnega položaja je zabijal Bor Breznikar. Končni rezultat je bil nekoliko milejši od tistega med polčasom, 31 : 27.

Ponovno je bil najboljši strelec ekipe Tilen Sokolič, zadel je 6-krat, po 5 zadetkov sta prispevala Krečič in Breznikar.

V naslednjem, 7.krogu, bomo v domači Bonifiki gostili ekipo Celja Pivovarne Laško.