Premoč velenjskega Gorenja

Odpravili smo se na gostovanje k trenutno eni izmed najboljših ekip lige NLB, k velenjskemu Gorenju. V prvem delu srečanja smo se nasprotnik še uspeli upirati, nato pa smo popolnoma popustili, čemur priča tudi končni rezultat tekme, 28 : 21.

Tekmo smo sicer že začeli nekoliko v krču, ampak smo uspeli z nasprotnikom držati priključek dveh zadetkov vse do 12.minute prvega polčasa. Nato pa nam je začela počasi že padati koncentracija. Gostitelji so našo nezbranost dobro izkoristili in hitro povedli, 13.minuta, 6 : 2. Do konca polčasa nismo več našli odgovora na hitro in natančno igro domače ekipe. Na odmor smo se odpravili s kar sedmimi zadetki zaostanka, 15 : 8.

Tudi drugi polčas je bila podobna slika prvega. Do 42.minute tekme so se Velenjčani uspeli oddaljiti že za deset zadetkov, 22 : 12. Mučna zadnja polovica srečanja se kar ni hotela končati. V ekipo se je naselila nervoza, kar se je odražalo tudi na igrišču. Do konca tekme smo svoj zaostanek še nekoliko uspeli znižati. Končni rezultat je bil 28 : 21.

Na današnjem srečanju nam v napadu nikakor ni steklo, nerazpoloženi pa so bili tudi naši vratarji. Imeli smo preveč zgrešenih strelov (kar petindvajset) in preveč izgubljenih žog (dvanajst) ter tehničnih napak.

S štirimi zadetki sta bila najboljša strelca ekipe Rok Marić in Nejc Planinc, po 3-krat sta zadela Marko Matijašević in Janez Guček.

18.4. nas čaka pomembna tekma za četrto mesto lestvice lige NLB. V domači Bonifiki bomo gostili ekipo mariborskega Branika. Tekma se bo pričela ob 19:30.

Statistika, 7.4. Zapisnik, 7.4.