Preveč napak in prvi poraz proti Krki

5. krog nam je namenil gostovanje pri Novomeški Krki, kjer smo tudi lani izgubili. Vedeli smo, da nas čaka dobra ekipa, ki igra hiter in lep rokomet. Pričakovali smo težko tekmo in tako je tudi bilo. Začetek tekme je upravičil pričakovanja in nobena ekipa si ni uspela priigrati večje prednosti. Po 15-ih odigranih minutah srečanja pa so naši rokometaši vendarle prevzeli pobudo in povedli s 4 zadetki tako, da je semafor kazal 6:9. To prednost smo držali do rezultata 9:12 na kar pa je sledilo nekaj minut slabše igre, predvsem v napadu, ko smo s 4 izgubljenimi  žogami omogočili prav toliko hitrih protinapadov in lahkih zadetkov domačinov, ki so na odmor odšli z zadetkom prednosti.

Tudi drugi polčas smo začeli slabše in obdobje neučinkovitosti v napadu (izgubljene žoge in zgrešeni zicerji). Novomeščani so to s pridom izkoristili in z delnim izidom 11:3 prišli do rezultata 20:15 in s tem pokazali, da mora gostujoča ekipa za zmago v dvorani Marof pokazati bistveno več. Do konca je bilo še več kot 20 minut in časa za ponovni preobrat tekme smo imeli dovolj, a smo to želeli narediti prehitro in napade zaključevali iz neizdelanih akcij oz. nadaljevali z izgubljanjem žog, ki jih je bilo na koncu tekme več kot 15. Kljub temu smo se v 52. minuti uspeli domačinom približat na zgolj dva zadetka zaostanka (22:20). V ekipi pa nismo imeli razpoloženega igralca in v kratkem smo zapravili 3 zicerje, naredili en prestop in dvakrat napačno podali proti krožnemu napadalcu. Domačini so skozi vso tekmo izkoriščali naše napake in na koncu zasluženo slavili zmago.

Tudi drugi dosedanji rezultati kažejo na dokaj izenačeno prvenstvo in na to, da se bodo v ligo za prvaka uvrstile tiste ekipe, ki bodo uspele svoje konkurente premagati tudi v gosteh. Razlike niso velike in kar nekaj ekip resno računa na prestižne tekme proti Celju in Velenju. Ena takih je zagotovo RK Trimo Trebnje, ki prihaja v Areno Bonifika že to sredo 05.10. ob 19:00. To bo za nas izredno pomembna tekma, ki bo dala oceno prvemu delu prvenstva pred tekmama v evropskem pokalu.

Krka : Koper 2013   29:23 (15:14)

Zato, obvezno vsi na tekmo!