Prevelika razlika glede na videno na igrišču

Prva tekma našega »mladega« kluba v evropskem pokalu EHF, se ni izšla po naših željah in se vračamo iz Portugalske s porazom 24:31, polčas 11:16. V oči bode predvsem velika razlika v izključitvah v škodo RD KOPER 2013 in število tehničnih napak, katere so rokometaši Porta izkoristili in na povratno tekmo odpotujejo z razliko 7 golov.

Koprčani so tekmo začeli v postavi, Vran na golu, Rapotec, Grzentič, Smolnik, Gorela, Bratkovič in Moljk na pivotu. Že v prvem napadu(po 20ih sekundah) je domači igralec napovedal grobo igro in z grobim prekroškom ustavil Rapotca in si prislužil izključitev, katero smo takoj kaznovali in z zadetkom Gorele povedli z 0:1. Domačini so hitro izenačili z igralcem manj, kjer so izigrali obrambo Kopra, ki je začela v postavitvi 5:1, z Rapotcem na »špici«. V prvih 12.minutah smo videlo izenačeno tekmo, nato so Koprčani zadeli 2 krat zapored in povedli z 6:8 in imeli priložnost v protinapadu za 3 razlike, vendar sta sodnika dosodila prestop in nakazala kakšno bo sojenje v nadaljevanju. Po 4. zadetku Gorele v 15.minuti in ob nedosojeni izključitvi pri strelu, je do takrat razpoloženi Gorela moral zapustiti igrišče ob spremstvu fiziterapevta, kar so domačini izkoristili in zelo hitro izenačili na 9:9 in tudi povedli 10:9. Po dvomljivi izključitvi Grzentiča v 18.minuti, so domačini FC PORTO dosegli 2 zadetka in povedli z 12:9. V napadu se Koprčanom ustavilo, Krečič je zgrešil 2 strela, Dolenc je bil izključenza 2 minuti , Bratkoviču ponovno dosodili prestop pri »cepelinu«, kar je izkoristil znanec iz slovenskih igrišč Špelič( igral nekaj sezon za Maribor) in z njegovim 3. Zadetkom povedel domače v vostvo s 14:9. Delni rezultat v tem delu igre je bil 7:0 za Porto. Končno je strelski mrk prekinil Smolnik in znižal rezultat na 10:14 v 25.minuti. Do konca polčasa so domačini dosegli še 2 zadetka, medtem ko Koprčani le 1 in tako se je polčas končal z rezultatom 16:11 za Porto. Najboljši strelec pri domačinih je bil kubanec Morales s 6 zadetki, pri Koprčanih pa Gorela s 4 zadetki. Koprčani so v prvem delu naredili kar 8 tehničnih napak in niso dosegli nobenega gola iz protinapada, kar je ena izmed glavnih prednosti mladega kluba iz obale.

Začetek drugega polčasa so rokometaši iz Kopra začeli s postavo Vončina na golu, Rapotec, Vlah, Smolnik, Krečič, Bratkovič in Gašperšič in takoj znižali rezultat na 13:17 in imeli igralca več na igrišču, vendar sta sodnika iz Cipra spet zelo hitro izključila Gašperšiča. Kljub igralcu manj, smo uspeli v prvem protinapadu na tekmi uspeli znižati na 14:17 preko Bratkoviča. Sledil je gol Porta iz krila, v naslednjem napadu nedosojena sedemmetrovka na Krečiču in gol Porta za 14:19. Ponovno so sledile minute Kopra, uspeli smo znižati rezultat na 17:20 v 38.minuti in po dolgem napadu domačih, sta stopila sodnika na sceno in na začudenje vseh izključila Rapotca, zakaj vesta verjetno le sama. Uspeli smo obranit napad z igralcem manj, imeli napad za znižanje na dva gola, vendar je delegat ustavil uro in izključil našega vratarja, baje zaradi napačne menjave in dosodil žogo domačinom, kar so izkoristili in povedli za 6 zadetkov v 43.minuti 17:23. Koprčani se niso predali, ampak v naslednjih minutah uspeli znižati rezutat na 20:24, kljub igralcu manj na igrišču. Sledila sta 2 gola na obeh straneh in v 52.minuti je bil rezultat 22:26.  V zadnjih minutah tekme so igralci Kopra igrali le s 5 na igrišču, kajti izključeni so bili najprej Rapotec, nato Krečič in na koncu še Smolnik, tako da so domačini prav na koncu tekme dosegli najvišjo razliko na tekmi 7 golov pri rezultatu 24:31.

Žal je razlika 7 golov višja, kot smo si želeli pred tekmo, ob tem pa sami nismo odigrali najboljše tekme, preveč tehničnih napak za tako pomembno tekmo, razlika v izključitvah ( 24 minut proti le 6 minutam domačinov) res bode v oči, fizično močnejši domačini so izkoristili prednost domačega terena, konec koncev je le to prva evropska tekma za večino naših mladih igralcev in verjamemo, da ob takem sojenju v Areni Bonifiki za domačo ekipo in zbranostjo čez celo tekmo, lahko nadoknadimo teh 7 golov in se uvrstimo v naslednji krog pokala EHF.

Še enkrat čestitke našim rokometašem za prikazan lep rokomet, veliko željo, borbernost, čestitke tudi vsem našim navijačem, kateri so nas vzpodbujali v Portu in vsem tistim, ki ste gledali in navijali pred malimi zasloni in vas ob tem vabim v SOBOTO, 15.10.2016 ob 19:00 v Areno Bonifiko, da vsi skupaj pokažemo Evropi, da v prihodnosti bo potrebno računati tudi na rokometaše Kopra.

FORZA KOPER!!!

Izjave akterjev in lista strelcev na tekmi, pa si lahko preberete na tukaj.