Pričetek nove sezone!

Po dveh mesecih smo spet v akciji. Čisto brez rokometa v tem obdobju tudi ni šlo. Štirje naši člani (Grzentič, Vlah, Bratkovič, Guček) so se z reprezentanco dokazovali na Mediteranskih igrah, v preteklih dveh tednih pa smo spremljali slovensko mladinsko selekcijo, ki je osvojila naslov evropskih prvakov.

Članska ekipa je s treningi pričela v ponedeljek. Pod vodstvom novega trenerja Petra Mičoviča bodo trenirali dvakrat dnevno. Pri pridobivanju telesne kondicije, moči in vzdržljivosti mu bo pomagal Matej Kleva, za formo vratarjev pa bo skrbel na sveže »upokojeni« Jure Vran.

V igralski zasedbi ni prišlo do velikih sprememb. V vratih se je povečala konkurenca s prihodom Mirze Haseljića. V pripravljalnem obdobju se bodo članski ekipi pridružili nekateri mladinci, ki s svojimi predstavami že kažejo, da bo potrebno na njih v bodoče resno računati.

Pripravljalno obdobje bo tokrat krajše saj nas že 01.09. v Areni Bonifika čaka tekma v evropskem pokalu EHF proti desetkratnemu švicarskemu prvaku to je ekipi Kadetten Schafhausen. Začetek državnega prvenstva je predviden za 08.09. in žreb nam je določil RK Celje Pivovarno Laško. Zaradi natrpanega sporeda (05.09. – superpokal RK Celje: MRK Krka, 09.09. povratna tekma RD Koper : Kadetten Schafhausen ) termin tekme s Celjani še ni določen.

Prvič si boste lahko ekipo ogledali na pripravljalni tekmi naslednjo sredo (08.08., ob 18:30) v Areni Bonifika proti RK Ajdovščina s katero smo se odločili tesneje sodelovati, tako da bodo nekateri naši mladinci nastopali tudi v članski konkurenci (1.B liga) s to ekipo. Med 14. in 18.08. se bomo udeležili Mednarodnega turnirja šampionov v Doboju (BIH), 25.08. pa turnirja v Dobovi.

Ekipa je eno leto starejša z dragocenimi izkušnjami tudi na mednarodnem nivoju. Izboljšati lansko uvrstitev se upravi zdi realna možnost, bo pa za to potrbnega veliko znoja in ekipnega duha.

Forza Koper!