Prijateljska tekma z Velenjem dobra priprava na naporni november

Včeraj so rokometaši Kopra odigrali prijateljsko tekmo s slovenskimi podprvaki – ekipo Gorenja iz Velenja. Tekma je bila vsekakor dobrodošla v sklopu priprav na tekmovanja v Pokalu EHF, ki naše fante čaka čez dobra 2 tedna.

Gostje so prišli v popolni postavi, medtem ko so domačini začeli brez poškodovanega Smolnika, ki dobro okreva in je skoraj nared, Blaža Vončine, ki si je pretekli teden zvil gleženj in roka Marića, ki čaka na operativni poseg po poškodbi noge v Dobovi.

Velenjčani so začeli na polno, Koprčani pa v nekakšnem krču niso uspeli držati priključka tako, da so se gostje kmalu odlepili in naredili konkretno razliko predvsem z dobro igro v obrambi, kjer so učinkovito ustavljali zunanjo linijo domačih napadalcev in zadevali iz hitrih protinapadov. Kljub visoki prednosti (4:11) v 18. minuti so domači z veliko mero borbenosti uspeli razliko zmanjšati in tako odšli na odmor pri 11:15.

Drugi polčas se je začel bolje, fantje so zaigrali bolj zbrano in g ogromno bero borbenosti počasi grizli in se približevali gostom, ki niso popuščali. V 2. polčasu velja pohvaliti vratarja Kocjančiča, ki je zamenjal prav tako razpoloženega Vrana in pripomogel k temu, da so domači ujeli priključek. V samem zaključku tekme je Vran ubranil 7-metrovko, v zadnji minuti pa Kocjančič 100% in tako omogočil soigralcem, da so izvlekli neodločen izid.

Ob upoštevanju vseh spremenljivk smo s prikazanim lahko zadovoljni, prva preizkušnja bo že ta konec tedna, ko v Koper prihaja ekipa HERZ Šmartno.

Vabljeni!!!