Prijateljski tekmi SDA in SDB

Ekipi starejših dečkov A in B sta v tem nekoliko daljšem pripravljalnem obdobju odigrali prijateljski tekmi. Ekipa Želja Zirduma je gostovala pri sosedih iz Izole, ekipa Leona Benuliča pa se je odpravila v Rijeko.

STAREJŠI DEČKI A

Odigrali smo prijateljsko pripravljalno tekmo z vrstniki iz izole. V Kraški dvorani je od samega začetka prevladovala ekipa Kopra . Sredi polčasa so se rokometaši RD Butan Plin Izole vrnili in nas ulovili na izenačenje. Z minuto odmora je hitro odreagiral gostujoči trener Željko Zirdum. Fantje so navodila trenerja skrbno poslušali in prednost je ob polčasu znašala + 3, 11:14.

Drugi polčas so fantje stisnili in upoštevali vsa navodila trenerja ter držali varno razliko štirih do petih zadetkov. Igro je dobro vodil Bor Moljk, izkazala pa sta se tudi Žan Nadarevič in Samo Černe. Na tej tekmi pa se je izkazal tudi vratar Milan Tepič, ki je v obranil kar nekaj strelov domače ekipe.

Končni rezultat je bil 24:29 v korist koprskih igralcev. Tekma je bila dobra priprava pred začetkov povratnih tekem v naši kvalifikacijski skupini. Drugi del četrfinala se prične v soboto, 9.3., ko gremo na gostovanje k RK Sevnici.

STAREJŠI DEČKI B

Ekipa starejših dečkov B  je v torek, 26.2.2019, gostovala v Rijeki pri leto mlajših vrstnikih. Čeprav nismo bili kompletni, saj so fantje na počitnicah, smo odigrali dobro in zanimivo tekmo, kjer smo utrjevali osvojeno znanje in pridobivali nove izkušnje. Igrali smo 3×20 minut, kjer smo vsako tretino odigrali z nekoliko spremenjenimi nalogami. Povdarek je bil na sodelovanju med igralnimi mesti, tako v napadu, kot v obrambi. Tekmo smo zaključili z zmago s petimi xadetki. Po fair-play tekmi smo z gostitelji iz Trsata naredili še eno »gasilsko« sliko za spomin.

Začetek drugega dela četrfinala skupine B nas čaka v soboto, 9.3., ko bomo gostovali pri MRK Nova Gorica.