Priprave mladinske reprezentance v polnem teku

Po enem tednu priprav smo naše reprezentante, ki se potijo v Zrečah, povprašali kako se pripravljajo na kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo, ki jih čaka ta konec tedna. Na Portugalsko letijo v četrtek. Njihovi nasprotniki pa so reprezentance Estonije, Romunije in Portugalske. Evropsko prvenstvo do 20 let bo potekalo od 28. julija do 7. avgusta na Danskem, nanj pa se bo uvrstila zgolj zmagovalna ekipa kvalifikacijske skupine.

Postavili smo jim nekaj vprašanj.

Kakšno je vzdušje v ekipi? Kako si se vklopil? 

Dani Zugan: Vzdušje v ekipi je zaenkrat še malce sproščeno, a verjamem, da bo do konca priprav med fanti prevladalo pravo tekmovalno vzdušje. Kot novinec sem se v ekipo dobro vklopil. Fantje so me dobro sprejeli, saj verjamejo, da lahko pomagam ekipi na kvalifikacijah. Pred tekmo z Mariborom sem imel malce treme, saj sem komaj čakal svoj prvi reprezentančni gol v mladinski konkurenci.

Kako potekajo priprave? Kakšni so treningi?

Jaka Moljk: Priprave so kar naporne. Treniramo 2 krat dnevno. Treningi so dolgi, saj se moramo na nasprotnike dobro pripraviti. Zvin gležnja, ki sem ga utrpel v prvih dneh priprav mi skoraj ne povzroča več težav in verjamem, da bom do 1. tekme že 100% pripravljen.

Kako preživljaš prosti čas, ko nimaš treningov?

Aleks Vlah: Ko nimamo treningov najraje počivam in spim, saj je to najboljši način regeneracije.

Kakšne so glavne kvalitete ekip s katerimi se boste pomerili na Portugalskem in kdo so njihovi najboljši igralci?

Tilen Sokolič: Glavne kvalitete vseh ekip so hitri protinapadi. Pri Portugalcih izstopa “bekovska” linija, pri Romunih pa pivot. Estoncev še nismo analizirali. Posameznikov pa ne poznam. Verjamem, da če bomo pokazali to kar znamo lahko premagamo vse nasprotnike.

Našim 4 fantom, in seveda tudi naši reprezentanci želimo veliko uspehov na prihajajočem EP na Portugalskem.

Seznam tekem:

  • 08.04.2016 ob 19:00 uri Romunija : Slovenija
  • 09.04.2016 ob 16:00 uri Slovenija : Estonija
  • 10.04.2016 ob 17:00 uri Slovenija : Portugalska