Priprave v Mariboru, 8.-11.8.2019

Minuli, nekoliko daljši vikend, smo se mudili na 4-dnevnih pripravah v Mariboru, kjer smo nabirali kondicijo in pilili taktiko pred začetkom nove sezone. V tem času smo odigrali tudi dve prijateljski tekmi, in sicer proti beloruskemu podprvaku SKA Minsk ter beloruskemu prvaku in rednemu udeležencu Lige prvakov HC Meškov Brest.

Prvi dan

Takoj po dopoldanskem prihodu v hotel Draš, kjer so nas gostoljubno sprejeli, smo opravili kombiniran tekaški trening s fitnes vajami za moč in vzdržljivost. Po kosilu in kratkem počitku smo odšli v Podčetrtek – Terme Olimia, kjer smo odigrali letošnjo prvo prijateljsko tekmo proti beloruskemu podprvaku SKA Minsk.

Tekma v kateri rezultat ni bil prvotnega pomena je služila predvsem za uigravanje določenih napadalnih in obrambnih postavitev, prav tako pa je bilo veliko poudarka na teku in hitri igri. Kljub temu, da je bil končni rezultat 33:28 za nasprotnika iz Belorusije, smo s potekom tekme lahko zadovoljni, saj smo ob pravem borbenem pristopu izpolnili vse pred tekmo dogovorjene cilje.

 

Drugi dan

Dan smo začeli s športnim zajtrkom in kavico na soncu. Dopoldanski trening smo odtrenirali v dvorani Lukna ob stadionu Ljudski vrt, kjer smo po začetnem sestanku o včerajšnji tekmi predvsem uigravali različne obrambne postavitve.

Po kosilu in popoldanskem počitku smo se spet odpravili na trening. Prvi del treninga smo opravili v fitnesu, drugi del pa na snežnem stadionu, kar je trening seveda zelo popestrilo.

Zvečer ima, kot je to običajno na pripravah, največ dela naš fizioterapevt Dejan Kumar, ki zdravi vse boleče mišice in pripravlja igralce na nove napore.

 

Tretji dan

Tretji dan smo začeli nekoliko drugače, saj so fantje že v zgodnjih jutranjih urah opravili t.i. footing (oblika športne vadbe), pri katerem je ekipa odtekla par kilometrov po okoliških gozdnih poteh ter opravila raztezanje celotnega telesa.

Dopoldanski trening je bil malo lažje oblike (glede na druge treninge na pripravah) in je potekal v bolj sproščenem vzdušju kar v dvorani hotela Draš. Seveda je po treningu sledilo kosilo in obvezen počitek.

Popoldanski trening v dvorani Tabor je bil spet taktično-tehnične narave, in sicer je večino treninga ekipa vadila določene napadalne akcije, ki bodo prišle prav na naslednji tekmi tekmi proti ekipi Meškov Brest.

 

Četrti dan

Zadnji dan smo spet preživeli zelo delovno. Na dopoldanskem treningu smo v prvem delu nabirali moč v fitnesu, v drugem delu pa kondicijo na zaključni strmini Zlate lisice.

Po počitku smo se odpravili na Roglo kjer smo v popoldanskih urah odigrali še drugo pripravljalno tekmo. Nasproti nam je stal serijski beloruski prvak in udeleženec Lige prvakov HC Meškov Brest, ki je na koncu zmagal z rezultatom 40:22 (11:8). Tekma je potekala v ostrem boju in hitrem ritmu, žal pa so se nam poznale naporne priprave, zaradi česar smo v drugem polčasu konkretno padli v svoji igri. Kljub vsemu lahko tekmo in predvsem celotne priprave ocenimo kot zelo pozitivne, ob tem pa velja pohvaliti fante in trenerski štab, ki so popolnoma oddelali celotne priprave, vse planirane treninge in tekme.