PROTI DOBOVI DO ZADNJEGA ATOMA MOČI

Naše rokometaše ta konec tedna čaka osma in obenem zadnja prvenstvena tekma pred EHF odmorom. V soboto, ob 19. uri, bomo v Areni Bonifiki gostili RK Dobova.

Po izjemno zahtevnih srečanjih z RK Gorenje Velenje (29:23) in RK Trimo Trebnje (26:30) je tokrat na sporedu, na papirju, relativno lažji nasprotnik. Slednjega pa v vsakem primeru ne smemo podcenjevati, saj so v preteklem krogu uspeli premostiti odpor novinca v Ligi NLB, RD Šmartno (29:26). To je bila njihova druga zmaga v letošnji izvedbi državnega prvenstva in tako na lestvici zasedajo 12. mesto.

S tokratnimi gosti smo se do sedaj pomerili v 12. obračunih, v sklopu katerih smo se zmage veselili devetkrat, ekipa iz Dobove pa trikrat. Potrebno pa je poudariti, da so Dobovčani uspeli zmagati na poslednjem medsebojnem srečanju. V sklopu predzadnje tekme pretekle sezone smo morali v gosteh priznati poraz s 32:29. Tudi zaradi tega razloga je sobotna tekma idealna priložnost za maščevanje in obenem vrnitev na pravo, zmagovalno pot.

Žiga Smolnik, igralec RD Koper:

»Po seriji slabših rezultatov upamo, da bomo ta vikend proti Dobovi to obrnili in obdržali doma obe točki. Zato v soboto vabim vse navijače v Bonifiko, da nam pomgajo priti do zmage in serije dobrih rezultatov.«

#ZmagujemoSkupaj