PRVA DOMAČA TEKMA V LETU 2O21

Rokometaši Kopra bodo v soboto odigrali prvo domačo tekmo Lige NLB v novem koledarskem letu. Ob 18. uri bomo v Areni Bonifika gostili ekipo RK Jeruzalem Ormož.

V srečanje vstopamo z lepo popotnico, saj smo prejšnji konec tedna bili uspešni in v gosteh premagali ekipo RK Maribor Branik z rezultatom 26:24. Na drugi strani, pa so gostje v prejšnjem krogu ostali praznih rok, saj so na domačem igrišču utrpeli poraz. Z rezultatom 31:36 je bila boljša ekipa RK Trimo Trebnje.

V domačem kadru trener Uroš Rapotec ne more računati le na poškodovanega Danija Zugana. Med tednom se je ekipa redno pripravljala na srečanje, v katerem lahko pričakujemo trd boj za dve točki. Koprski rokometaši se namreč želijo nasprotnikom oddolžiti za hladen septembrski poraz na štajerskem, ko je bila ekipa iz Ormoža boljša z rezultatom 31:28.

 

IZJAVI PRED TEKMO:

Uroš Rapotec, trener RD Kopra:

“Analizirali smo zadnjo tekmo proti Mariboru, ter izpostavili napake in pomanjkljivosti, katere smo skozi teden popravljali. Prav tako smo pogledali tekme Ormoža in se dobro pripravili na njih. Prva domača tekma po dolgem času, vendar na žalost brez gledalcev. Vseeno pa vabim vse navdušence rokometa v Kopru, da za nas navijate preko Facebooka in prepričan sem, da bodo fantje pustili srce na igrišču!”

Andraž Kete, igralec RD Kopra:

“Po zmagi nad Mariborom so občutki v ekipi dobri. Cel teden smo se pripravljali na Jeruzalem Ormož. V soboto si želimo prikazati dobro predstavo in vknjižiti dve novi točki v Areni Bonifika!”

Lestvico Lige NLB lahko zasledite TUKAJ.