Prva domača zmaga

Odigrali smo prvo domačo tekmo sezone proti mariborskemu Braniku. Po odličnem začetku so nas nato Mariborčani hitro ulovili in držali izenačeno celotni prvi del. V drugem polčasu so gostje nekoliko dvignili svoj tempo igre. Vendar pa se je tekma končala v našo korist, 24 : 23 (13 : 13).

V tekmo smo vstopili odločno in z dobro obrambo ter natančnimi streli hitro povedli. Vendar pa se Mariborčani niso predali in so nas do začetka drugega dela polčasa ulovili na izenačenje. Sledila je izenačena igra, obe strani sta si izmenjavali zadetke. Tako smo se na odmor odpravili poravnano, 13 : 13.

V drugi del so nekoliko boljše stopili gostje in si priigrali minimalno prednost zadetka, ki so jo uspešno držali vse do 45.minute tekme. Nato pa so sledile črne minute tudi na mariborski strani. Nekaj nenatančnih podaj so naši fantje dobro izkoristili in po delnem izzidu 3 : 0 povedli, 22 : 20, 53.minuta. V drugem polčasu sta svojo vlogo dobro odigrala tudi oba vratarja. V domačih vratih je bil na pravem mestu Luka Logar, pri gostih pa Gregor Lorger. Sledila je napeta končnica, kjer pa smo minimalno prednost držali vse do konca tekme. Tako sta prvi točki sezone ostali v Bonifiki, 24. 23.

S petimi zadetki sta bila najboljša strelca domače ekipe Staš Jovičič in Tine Poklar, pri gostih pa je bil prav tako s petimi zadetki najbolj natančen Stefan Žabič.

V naslednjem krogu se odpravljamo na gostovanje k Jeruzalem Ormožu, nato pa bomo gostili novinca lige, MRK Ljubljano.

Forza Koper!