Prva ekipa danes pričela s treningi

Po včerajšnjem prihodu Veselina Vujovića v Koper so se danes začele priprave na prihajajočo sezono 2017/18, ki bo nedvomno ena izmed najbolj izenačenih sezon v zadnjih 10 letih v 1. slovenski rokometni ligi.

Igralci in strokovno vodstvo so se sestali v pisarni RD Koper in opravili uvodni sestanek za zaprtimi vrati. Uvodni pozdrav je pripadel predsedniku društva Aljoši Bertoku, igralce je pozdravil tudi član uprave Vianej Višnjevec, nato pa je nekaj besed povedal tudi novi trener. Sestanek je bil kratek, fantje so se nato odpravili v dvorano in pričeli s prvim treningom. Na treningu nas je obiskala tudi sedma sila – mediji, popoldne pa nas čaka trening, na katerega ste vabljeni vsi podporniki, navijači in gledalci, ki bi si radi ogledali trening naše prve ekipe.

Popoldan bo na blagajni v Areni Bonifika potekala tudi predprodaja sezonskih abonmajev – naš generalni pokrovitelj Zavarovalnica Sava subvencionira nakup le-teh – tako, da si vsi, ki si še niste abonmajev naročili lahko to danes tudi opravite.

Poleg tega nam lahko v prihajajoči sezoni sledite tudi na Instagramu, kjer bomo objavljali zanimive fotke skozi celo sezono – #rdkoper

Kaj sta povedala na sestanku 2 izmed glavnih akterjev:

Aljoša Bertok:”Danes začenjamo novo sezono. Rad bi pohvalil vse fante za prikazano igro v pretekli sezoni, še posebej pa naše mladinske reprezentante, ki so na SP odlično odigrali, vendar jim je za vrhunski rezultat zmanjkalo malo športne sreče. Od lanske sezone smo doživeli nekaj kadrovskih sprememb (odhod Gorele, Gašperšiča) v sami ekipi ter zamenjavo trenerja. Kako je sploh prišlo do tega? Po tekmi reprezentance proti Portugalski v Kopru smo pristopili k selektorju ter ga vprašali ali obstaja kaka teoretična možnost za sodelovanje in ker g. Vujović možnosti ni popolnoma zavrnil, smo pristopili k našim največjim pokroviteljem – Zavarovalnici Sava ter Mestni občini Koper, ki sta samo za ta primer bili projekt podpreti. V prihajajoči sezoni bomo tekmovali na treh frontah – v državnem prvenstvu, v pokalnem tekmovanju ter v evropskem pokalu, kjer bomo štartali v 3. predkrogu tekmovanja. V samem pripravljalnem obdobju nas čaka kar nekaj trdega dela, med drugim tudi nekaj pripravljalnih tekem. Verjamemo, da je izbira Veselina Vujovića kot trenerja za vas najboljša zadeva, kar se vam je lahko zgodila in verjamemo, da boste to na polno izkoristili ter bili maksimalno angažirani v vsakem trenutku. Veselo na delo!”

Veselin Vujović:”Rad bi najprej vse pozdravil. Upam, da srbščina za vas, ki ste zelo mladi, ne bo predstavljala večjega problema. Vesel sem, da sem tu z vami, saj je to tudi zame izziv. Potrebujem par dni, par treningov, na katerih vas bom spoznal – nekatere že poznam, nekateri ste bili na mojem reprezentančnem spisku, z ostalimi pa se bomo spoznali. Pred nami so veliki cilji, velike ambicije in verjamem, da jih skupaj lahko uresničimo. V Koper se nisem prišel sončiti temveč delati zato si želim, da bi bili že od začetka na isti frekvenci. Od vas pričakujem, da ste pripravljeni na trdo delo in boste spoštovali in ubogali moja navodila, jaz bom pa stremel k temu, da z vemi delam kot bi to bilo v klubih svetovnega formata in iz vas dobim vaš maksimum. Z mano je tudi Saša Roganović, ki bo skrbel za kondicijsko pripravo vratarjev. Upam, da me boste poslušali ter mi boste pomagali pri učenju slovenskega jezika (smeh). Želim si dobrega sodelovanja z vami zato upam, da boste sproščeni ter pripravljeni na delo. Samo tako lahko skupaj dosežemo zastavljene cilje.”