PRVA TEKMA NA BONIFIKI, PRVA ZMAGA

Naši rokometaši so po suverenem drugem polčasu prišli do prve domače zmage v letu 2021. Z rezultatom 35 : 28 smo bili boljši od ekipe RK Jeruzalem Ormož. 

Arena Bonifika je danes gostila prvo tekmo v novem koledarskem letu, slednja pa je izpolnila vsa pričakovanja. Na začetku srečanja smo bili priča trdi borbi ekip, ki sta po osmih minutah igre bili izenačeni na 5. Strastna ekipna igra je bila ključ do suverenega zaključka prvega polčasa, ko je Andraž Kete z golom postavil najvišje vodstvo na tekmi (4). Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 18:14.

Gostje v drugem delu tekme niso mogli računati na trenerja, ki je bil na koncu prvega polčasa izključen. Drugi polčas smo nadaljevali tako, kakor smo zaključili prvega. Po 40 minutah igre je Aleš Štavar obranil “zicer” gostom in nato poslal dolgo žogo v protinapad. Slednjo je v zadetek pretvoril Staš Slatinek Jovičić in tako nas je odpeljal v vodstvo s šestimi goli. Vodstvo smo suvereno zadržali do konca tekme, ko je na semaforju pisalo 35 : 28.

Že v sredo bomo v Areni Bonifiki ponovno na delu. V okviru prestavljene tekme 10. Kroga Lige NLB bomo, ob 18. uri, gostili ekipo RD Urbanscape Loka.

RD Koper : RK Jeruzalem Ormož 35:28 (18:14)

RD Koper: Poklar 6, Jovičić 6, Žagar 5, Kete 4, Breznikar 4, Makuc 3, Pavlović 3, Muminović 2, Moljk 2, Dolenc, Štavar, Smolnik, Konjevič, Jelovčan, Sanabor, Marić.

Uroš Rapotec, trener RD Kopra:

“Iskreno, vedli smo, da nas čaka težka tekma, saj ima Ormož izkušeno ekipo, ki že več let igra skupaj. Vedli smo, da če ne gremo maksimalno v igro, si bomo sami zakuhali tekmo. Ampak fantje so vzeli tekmo resno in mislim, da smo zasluženo zmagali.”

 

GALERIJA

LESTVICA