Prva zmaga v gosteh v končnici

Po napornih domačih tekmah z Velenjem in Celjem je tokrat naše fante čakalo gostovanje v Škofji Loki. To je ekipa proti kateri v letošnji sezoni še nismo izgubili. Na obeh domačih tekmah smo jih premagali, na gostovanju v rednem delu pa po prepričljivem vodstvu na koncu iztržili točko.

Ekipa še vedno ni popolna in fantje so že pošteno utrujeni, saj se ritem sreda-sobota nadaljuje že več tednov. Tokrat se je na standardno listo poškodovanih vpisal še Jaka Moljk.

Na začetku tekme nismo našli pravega ritma in prvi gol dosegli šele v 7. minuti (Rapotec), ko so domačini vodili z 2:0. V nadaljevanju smo strnili vrste in zaigrali bolje tako v obrambi kot v napadu. V 19. minuti smo povedli z golom Gašperšiča 5:7. V tem delu je bila igra raztrgana na obeh straneh, obe ekipi sta delali napake v obrambi in tudi napadu. V 28. minuti smo po golu Matijaševiča povedli za 4 (6:10). Zdelo se je, da bomo prvi polčas gladko dobili. V zadnjih dveh minutah pa smo dobili dva gola in odšli na odmor z dvema zadetkoma prednosti, končni rezultat polčasa je bil 8:10.

Začetek drugega polčasa ni prinesel bistvenih sprememb. Videti je bilo, da imajo naši fantje večjo željo po zmagi in samo čakali smo, kdaj bodo strli upor domačinov, ki prav tako zaradi poškodb niso nastopili v najboljši zasedbi. Do 44. minute so Ločani držali rezultatski priključek (13:15) nato pa je sledilo »naših 5 minut« in serije petih zaporednih zadetkov (Sokolič, Smolnik, Matijaševič, Sokolič, Bratkovič). V zadnjih minutah smo malce popustili, vendar kljub temu tekmo varno pripeljali do konca in zmagali z rezultatom 16:21.

Čestitke ekipi in strokovnemu vodstvu za dobro predstavo in prvo zmago na gostovanju v ligi za prvaka.

Do konca nas čakata zgolj 2 tekmi. V sredo 25.05. ob 19:00 v dvorani OSNOVNE ŠOLE KOPER (in ne v Areni Bonifika) je na sporedu zelo pomembna tekma proti RD Riko Ribnica.

Najmanj 5. mesto je že zagotovljeno, kar je izjemen uspeh, ki si ga pred sezono nismo upali napovedati a možnosti so tudi za kaj več.

Vabljeni v sredo, da skupaj še zadnjič v letošnji sezoni podpremo našo ekipo.

Forza Koper!