Prvenstva mlajših kategorij se bližajo koncu

Državna prvenstva mlajših selekcij so v zaključni fazi. Na njih uspešno nastopajo tudi ekipe rokometne šole RD Koper. Prihajajoči vikend so na sporedu tekme praktično vseh selekcij.

 

MLADINCI:

Mladinska ekipa bo v nedeljo, 19.5., igrala zadnjo tekmo državnega prvenstva. In sicer fantje gostujejo v Celju, kjer se bodo ob 17.00 uri v dvorani Zlatorog pomerili proti novim mladinskim državnim prvakom RK Celje Pivovarna Laško. Tekma je bolj kot ne le prestižne narave in priložnost za igro vseh igralcev.

22.krog 1.mladinska liga: 19.5.2024, ob 17.00, Dvorana Zlatorog:

RK Celje Pivovarna Laško – RD Koper

Rezultat mladinci Celje – Koper

 

KADETI:

Kadetska ekipa bo v nedeljo, 19.5., gostovala v Dobovi. V tamkajšnji športni dvorani bo ob 16.00 uri odigrala tekmo 7.kroga proti RK Dobova. Ekipi sta se srečali že pretekli vikend, ko sta se v Bonifiki razšli z neodločenim izidom 25:25. Naši kadeti so trenutno na vodilnem mestu finalne skupine z osvojenimi dvanajstimi točkami oziroma tremi več od drugouvrščenega RK Dobova. Tako bo ravno nedeljska tekma ena odločilnih za določitev zmagovalce skupine in s tem trinajstega v državnem prvenstvu.

7.krog Finale 13.-18.mesto: 19.5.2024, ob 16.00, ŠD Dobova:

RK Dobova – RD Koper

Rezultat kadeti Dobova – Koper

 

STAREJŠI DEČKI A:

S tekmovanjem v polfinalni skupini A nadaljuje ekipa SDA. V četrtem in hkrati zadnjem krogu bo ekipa SDA igrala v Trebnjem in se v nedeljo ob 11.00 uri srečala z vrstniki iz ekipe RK Trimo Trebnje. Tekma bo zanimiva z vidika uvrstitve na zaključni turnir najboljših štirih ekip državnega prvenstva. RD Koper namreč trenutno zaseda drugo mesto s sedmimi točkami, RK Trimo Trebnje pa tretje mesto z dvema točkama manj. Na domači tekmi pred slabim mesecem dni so bili za šest zadetkov boljši fantje iz RD Koper. Fantom zaželimo vse najboljše in uspešno rokometno predstavo v Trebnjem.

4.krog Polfinale skupina A: 19.5.24, ob 11.00, OŠ Trebnje:

RK Trimo Trebnje – RD Koper

Rezultat SDA Trebnje – Koper

 

STAREJŠI DEČKI B:

Ekipa SDB igra zadnjo tekmo svoje polfinalne skupine v soboto na Škofijah ob 11.30 uri. V goste prihajajo vrstniki iz MRK Krka Novo Mesto. Ekipi sta se že srečali v drugem krogu, ko so bili naši fantje boljši za sedem zadetkov. Ekipa SDB se je z zmago v prejšnjem krogu že uvrstila na zaključni turnir, kjer se bo borila za državni naslov, za kar jim športno čestitamo.

4.krog Polfinale skupina A: 18.5.24, ob 11.30, ŠD Burja Škofije:

RD Koper – MRK Krka

Rezultat SDB Koper – Krka

 

MLAJŠI DEČKI A:

S turnirji nadaljujejo tudi fantje ekipe MDA. Tokrat je sporedu turnir na Dolu pri Hrastniku, kjer bodo, poleg naših fantov, prisotne tudi ekipe ŠRD Škofljica in RK Dol TKI Hrastnik. Tekme naše ekipe so po spodnjem razporedu:

19.5.24, ob 11.30, Dvorana Dolanka: ŠRD Škofljica – RD Koper

19.5.24, ob 12.15, Dvorana Dolanka: RD Koper – RK Dol TKI Hrastnik

 

Vsem ekipam želimo obilo rokometnih užitkov in veliko športne sreče. Navijače pa vabimo, da s športnim navijanjem podprejo svoje fante.

 

FORZA KOPER!!!