Prvi dve točki v končnici proti Loki

Končnica se nadaljuje s peklenskim ritmom. Danes so naši fantje odigrali 3. tekmo končnice in vknjižili prvi dve točki proti ekipi Urbanscape Loka, ki je bila skozi celotno srečanje vse prej kot lahek nasprotnik. Odsotnost poškodovanih Vlaha, Gašperšiča in Zugana ter visok igralni tempo ob odsotnosti časa za regeneracijo že pušča sledi pri igralcih. 

Obe ekipi sta začeli previdno in sta se na začetku tipali. Iniciativo na srečanju so prevzeli gostje, ki so povedli z 0:1. Na drugi strani so domači kljub dobri igri v obrambi z nenatančnimi streli razbranili gostujočega vratarja Pajntarja, ki je v prvih 9. minutah zbral kar 9 obramb. To se je poznalo tudi rezultatsko, saj je semafor v 21. minuti srečanja kazal rezultat 7:8. Koprčani so se proti koncu prvega polčasa sprostili in nekako uspeli celo izpeljati ozirmoa zaključiti nekaj akcij, kar se je izkazalo kot pozitivno, saj so v 27. minuti prvič uspeli prevzeti vodstvo pri 11:10. Polčas se je nato zaključil z minimalno prednostjo 13:12. 

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi. Gostje so napadli z vso silo in začela se je bitka gol za gol. Kljub temu so domači pokazali več zbranosti in prevzeli pobudo ter začeli pohod na zmago. K temu sta predvsem pripomogla Krečič in Matijaševič, ki sta se v dtrugem polčasu razigrala in po slabi polovici igre v drugem polčasu je semafor kazal +4 za domače pri izidu 20:16, Sledilo je nekaj trenutkov nezbranosti, ko so gostje iz Škofje Loke ponovno zapretili in se približali na 2 zadetka (20:18 in 22:20). Prelomna je bila 51. minuta, ko je vratar Vran ubranil 2 zaporedna strela gostov pri izidu 24:20. Od tu dalje je gostom zmanjkalo moči za kaj več in domači do suvereno vknjižili 2 točki. 

Žiga Smolnik (Koper 2013): “Prva zmaga v 3 kolih, vendar je potrebno upoštevati, da smo prvi 2 tekmi odigrali proti Celju in Velenju tako, da je bilo težko pričakovati pozitiven rezultat, sploh glede na trenutno stanje v ekipi. Kljub temu, da nismo pokazali vsega kar znamo in zmoremo, smo suvereno zmagali.”

Aljaž Pajntar (Urbanscape Loka): “Danes nam nikakor ni šlo. Izgubili smo prevč žog v napadu in napravili preveč napak v obrambi. Začetna zadržanost na obeh straneh se je poznala, kljub temu so domačini pokazali več zbranosti. Uspeli smo jih držati do 50. minute, potem so nam pa ušli. Ne vem, občutek sem imel, da danes nismo imeli tistega žara, ki je za nas značilen.”

 

Čestitke domačim fantom. Kaj preveč časa za počitek ni, saj naše fante v soboto čaka naslednja tekma v Ribnici. 

Forza Koper!!!