Prvi poraz za kadete in starejše dečke A

Tekmovalni vikend so z včerajšnjim obalnim derbijem kadetov končale tudi naše mlajše selekcije. Mladincem v letošnji sezoni nikakor ne steče, zabeležiti so morali nov poraz. Tokrat pa so sklonjenih glav zapustili igrišče tudi kadeti in starejši dečki A, mlajši dečki A in B pa so se prvič v letošnji sezoni odpravili na gostovanje, kjer so tudi zasluženo slavili.

MLADINCI

MRK Krka : RD Koper 28 : 25 (18 : 11)

MRK Krka: Rauh, Kukamn 1, Avsec, Novak 4, Jakše 1, Bačar 4(1), Matko 1, Nosan, Jaklič, Klemenčič 3, Batagelj 5, Srebrnjak, Windischer 6, Klobučar, Menger 3

Trener: Samo Jug

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(2)

RD Koper: Capuzzo, Konjevič, Mijatovič, Ganz, Rekič 5, Sanabor, Magdalenič, Stavanja, Tunanovič 5, Gratton, Žarkovič, Busdon 4, Makuc 2, Stopar 6(2), Breznikar 3

Trener: Rok Rapotec

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 2(3)

 

KADETI

Gostovanje v Izoli je kadetski ekipi prineslo prvi poraz v novi sezoni. Izolani so si že v začetku tekme, po nekaj zaporednih obrambah njihovega vratarja, priigrali prednost sedmih golov.

Po začetni nezbranosti in minuti odmora, so se po prvem zadetku naše ekipe stvari le postavile na svoje mesto. Igra je bila v nadaljevanju bolj izenačena, čeprav je bilo skozi vso tekmo čutiti prednost fizično močnejših gostiteljev. Če lahko rečemo, da je bila igra v obrambi na pričakovanem nivoju tega ne moremo reči za igro v napadu. Strele s pol razdalje in uspešne prodore na črto 6-metrov je prevečkrat (23) zaustavil izolski vratar Leon Alessio, kar je na koncu tekme pomenilo neulovljivo razliko in zmago za domačine.

Trener Vili Ban je v drugem delu tekme dal priložnost za igranje vsem igralcem. Pomembne izkušnje z derbi tekme bodo našim kadetom še kako prav prišle v nadaljevanju sezone. Čestitke igralcem za pristop in borbeno igro od začetka do konca tekme.

Obalni derbi so v večjem številu spremljali  tudi zvesti navijači RD Koper, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

 

RD Butan Plin Izola : RD Koper 28 : 19(15 : 9)

RD Butan Plin Izola:Veršič Lenart-Vid 4, Đelatović Alen 6 (1), Bekrič Benjamin 3, Rizvić Rene 5, Stančič Tomaž 5, Miklavec Vid 2, Sanabor Anže 2, Petrovič Leon 1, Škabar Simon, Morato Jakob; vratarja Alessio Leon, Obranić Luka.

Trener: Borut Hren

Izključitve: 4 min

7-m: 1(1)

RD Koper: Sanabor Klej 3, Furlan Tian 1, Pribac Nik 1, Šau Luka, Atanasov Kristjan 2, Muminović Sandi 2 (1), Ujčič Žiga 1, Ojo Mark, Cergolj Domen, Delfar Teo, Makuc Andraž 9 (2); vratarja Morato Jakob in Mašič Denis.

Trener: Vili Ban

Izključitve: 4 min

7-m: 3(4)

 

STAREJŠI DEČKI A

Starejši dečki A so zaostalo tekmo proti Hrpeljam odigrali v četrtek, 22.11. Fantje so tekmo začeli kar precej ležerno, z mislijo, da bodo, glede na to, da do sedaj še nimajo poraza,  z lahkoto premagali tudi vestnike iz Hrpelj. Ampak ni bilo tako. Hrpeljčani so pokazali izjemno borbenost, hitrost in natančnost ter prvi polčas suvereno dobili z 9 goli prednosti. Naši fantje so naredili preveliko napak. V prvem polčasu so izgubili kar 23 žog. Polčas se ie končal z rezultatom 14 : 5.

Drugi polčas je trener Željko Zirdum poskušal fante zmotivirati, ampak je bilo časa premalo za popolni preobrat. Le 5 golov v prvem polčasu je bilo premalo za zmago. Točke so  zasluženo ostale v Hrpeljah. Fantje so tokrat na lastni koži občutili kaj pomeni iti na tekmo z mislijo, da si jo že zmagal.
Trener Zirdum upa, da so se iz tega poraza kaj naučili. Sedaj pa gremo z dvignjeno glavo gremo naprej, saj jih čaka kar zahteven razpored prihajajočih tekem. V torek odhajajo na gostovanje v Sežano, nato pa v bodo v sredo, 28.11., odigrali zaostalo tekmo proti ekipi Kronosa. Tekma se prične ob 18:45. Pridite in podprite naše najmlajše v čim večje številu.

 

RD Škerjanc Jadran Hrplelje-Kozina : RD Koper 27 : 22 (14 : 5)

RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina: Ivanovič, Ojo-Bubnič R. 2, Ojo-Bubnič M. 4, Grk, Špoljar, Cergolj, Sančič 5, Benedejčič, Ostrc 12(1), Kastelic, Renko 3, Smogavec, Kreslin, Mahne 1

Trener: Gregor Sosič

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 1(2)

RD Koper: Frank, Makovec 7(2), Nadarevič 7, Dogandijev, Moljk 3, Logar, Tišler, Stojanovič, Franič, Černe 2, Trajkovski, Lampe, Jevšinek 3, Simčič

Trener: Željko Zirdum

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 2(4)

 

MLAJŠI DEČKI A

Prvič v letošnji sezoni so se naši mlajši dečki pomerili v gosteh. Nasprotnik je bila ekipa iz Logatca, RK Kronos. Tekmo je nekoliko boljše začela domača ekipa in tako povedla z 4 : 1. Kljub minuti odmora, se Koprčani niso uspeli zbrati in odigrati tako kot znajo. Prvi polčas je pripadel domačinom iz Logatca.

V drugem delu tekme je trener koprske ekipe, Matej Kleva, spremenil način obrambe in dodal nekaj taktičnih napotkov kako odigrati v samem napadu. Fantje so se tega držali in tako dvignili nivo igre ter v zadnji fazi tekme celo povedli. Najprej za en gol, nato za dva in na koncu za tri ter tako vknjižili še peto zaporedno zmago.

RK Kronos : RD Koper 12 : 15

RK Kronos: Povšič, Kamnikar Matic, Kamnikar Matej 1, Šebalj 3, Miletič, Majcen 1, Tekavčič 1, Rupnik, Ileršič, Orač-Istenič 5(2), Vidmar 1

Trener: Boris Korbar

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 2(2)

RD Koper: Gregorovich, Frank 1, Franičevič 1, Šubek, Tomažič 4, Miklavčič, Kocjančič, Ganz 5, Piantoni, Matijašević, Pevc 1, Štemberger-Klančar, Štravs 3, Stojanovič

Trener: Matej Kleva

Izključitve: /

7-metrovke: /

 

MLAJŠI DEČKI B

V petem krogu so MDB gostovali v Logatcu. Tekma v kateri je bil zmagovalec hitro odločen in na kateri so priložnost za igro spet lahko dobili prav vsi igralci je izpolnila svoj namen. Od začetka do konca, so gostje iz Kopra prevladovali na igrišču. Za pristop in borbenost si prav vsi igralci zaslužijio čestitke. Že v četrtek pa nas čaka gostovanje v Hrpeljah.

 

RK Kronos : RD Koper 4 : 28

RK Kronos: Malkovič, Hrast, Stojkovič, Pogorelec L., Hribernik, Pogorelec S., Gorjanc, Pogorelec M. 2(2), Grginič, Širca, Miletič, Zidar, Majcen 2, Povšič

Trener: Boris Korbar

Izključitve: /

7-metrovke: 2(2)

RD Koper: Kukec, Pirjevec, Žibret, Vuk-Potjer, Pečar 1, Brlek 6(1), Furlan 3, Erjavec 6, Ibričić, Kolenc, Vulić 1, Grujčić, Kloosterwaard 1, Dušić 9(1), Legovič, Žigante 1

Trener: Lenart Cencič

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 2(2)