Prvič zmagali v Ormožu

Eksplozivni začetek in miren konec

V predzadnjem krogu rednega dela prvenstva nas je v soboto čakalo najdaljše gostovanje v sezoni, kjer kot RD KOPER še nismo zmagali. Tradicionalno vroče prizorišče v Ormožu je postreglo zanimivo rokometno predstavo. Tako uspešnega začetka tekme nam še ni uspelo uprizoriti. V zgolj treh minutah in pol smo dosegli štiri zadetke, brez prejeti nobenega in prisilili domačega stratega, da je vzel minuto odmora. Slednja pa ni zalegla saj se je razlika še povečevala. S čvrsto obrambo in hitrimi protinapadi smo dosegali lahke zadetke. Ko je v 12. minuti na semaforju kazalo 2:10 v  so domačini zahtevali že drugi time-out. Prvo četrtino tekme so naši fantje igrali praktično brez napake. V nadaljevanju je domači trener uporabil taktiko s sedmimi igralci v polju (brez vratarja) in domačini so uspeli razliko prepoloviti. Polčas se je zaključil pri rezultatu 12:16 kar je pomenilo, da tekma, še z daleč, ni bila odločena.

    

V začetku drugega dela smo se rezultatsko spet nekoliko oddaljili na varnih +6. Vztrajali smo pri kombinatorni igri in hitrim tempom. V nadaljevanju smo storili nekaj napak in deset minut pred koncem srečanja so se domačini uspeli približati na zgolj tri gole zaostanka, za kaj več pa jim je zmanjkalo moči. Daljša klop in večje število razpoloženih igralcev nam je omogočil miren zaključek tekme. Dejstvo, da domačini niti v enem trenutku niso bili v igri za zmago pove vse o prikazanih razmerjih moči na igrišču. Taka zmaga v Ormožu je še en pokazatelj, da stopnjujemo formo in samozavest.

        

Tradicionalno so nas tudi na to gostovanje pospremili naši zvesti navijači 12. Kopra, ki so bili na pustno soboto še bolj “pisani” kot po navadi. Po koncu tekme pa so igralcem in strokovnemu vodstvu postregli z vročimi čevapčiči in krofi. Skupaj smo nazdravili novemu podvigu.

    

RD KOPER: Dolenc, Grzentič 5, Vlah, Matijaševič, Gašperšič, Vončina, Vran, Moljk 2, Gorela 2, Rapotec 5, Smolnik 6, Sokolič 7, Planinc 3, Bratkovič 3

V soboto prihajajo v Areno Bonifika prijatelji iz RK Dola TKI Hrastnik. Ker želimo ohraniti prvo mesto na lestvici, bomo storili vse, da bodo točke ostale doma.

 

Forza Koper!