RD Koper predstavil okrepitve za sezono 2015-16

Danes se je v prostorih RD Koper 2013 odvila tiskovna konferenca, na kateri je vodstvo kluba predstavilo okrepitve za naslednjo sezono. 
Uvodne besede je podal predsednik društva Aljoša Bertok, ki je kratko zgodovino (zdaj že) prvoligaša povzel takole:
“Te dni mineva 2 leti odkar smo po propadu RK Cimos Koper ustanovili RD Koper 2013. Vse, ki smo kot entuziasti že od začetka zraven, nas je gnala samo ena želja – in to smo tudi v 2 več kot uspešnih sezonah dosegli. 24 zmag in 1 poraz v sezoni 2013-14 in 23 zmag, 1 remi in 1 poraz v letošnji sezoni so vrhunski dosežki. Poleg tega je letos kot češnjica na torti padla tudi uvrstitev v Final4, ki smo ga gostili v Kopru” je v uvodu povedal Bertok ter dodal: “Delamo plansko, na dolgi rok. Naš cilj je zgraditi stabilen prvoligaški klub z zdravim ogrodjem domačih igralcev. Sedaj pogrešamo še tiste sponzorje, ki so postavljali kot pogoj igranje v prvi ligi. Sedaj smo tu in naš cilj je, da jih prepričamo, da pristopijo zraven.” je zaključil. 
Sledila je predstavitev obeh igralcev – vratarja Jureta Vrana, ki je jesenski del sezone 2014-15 že odigral v Kopru in nato odšel s trebuhom za kruhom v Avstrijo k prvoligašu iz St. Pöltna, ter Žigo Smolnika, ki prihaja v Koper po sezoni, odigrani pri MRK Krka iz Novega Mesta. 
Žiga Smolnik, simpatični 25-letnik iz Kopra je za nas povedal:”Poklicali so me predstavniki kluba in mi predstavili svojo vizijo nadaljnjega razvoja kluba ter mojo vlogo pri tem. Vsekakor sem v tej zgodbi videl tudi sebe. Tudi pogoji, ki so mi jih ponudili so dobri. Cilji so zastavljeni ambiciozno, Želim si vidne vloge v ekipi z željo, da se dokažem tudi doma. Dal bom vse od sebe, da pomagam ekipi do pomembnih zmag. Seveda sem vesel, da bom po 4 letih odsotnosti ponovno zaigral na domačem parketu.” Smolnik tako Koper po treh letih igranja pri prvoligašu iz Izole in zadnji sezoni v Novem Mestu. 
Vsem dobro poznani Jure Vran pa nam je zaupal:”Avstrija je bila zame dragocena izkušnja. Dejstvo pa je, da se v Sloveniji igra boljši rokomet. Okoliščine, v katerih sem se znašel zame niso bile najbolj rožnate zato sem bil povabila vodstva kluba vesel. Po Duletovem odhodu so namreč ostali samo s Tinetom, ki ima dovolj izkušenj za igranje v 1. ligi. Prišli smo do korektnega dogovora z vodstvom. Upam, da bom lahko s svojimi obrambami in izkušnjami pripomogel ekipi do čim boljših rezultatov v naslednji sezoni.”

Jure nam je tudi zaupal, da ga je domov vleklo predvsem zaradi žene in hčerke, ki ju je v Avstriji zelo pogrešal. 
Besedo je nato prevzel “Il capitano” Uroš Rapotec, ki je strnil celo sezono v nekaj stavkih. Povedal je, da igralci uživajo zaupanje vodstva, trener Zoran Jovičić je ravno tako obnovil pogodbo za nadaljnji dve leti, Poškodovana Grega Krečič in Adam Bratkovič pa sta prav tako sanirala poškodbi in zdaj že redno trenirata. Krečič brez omejitev, Bratkovič pa – za zdaj še – po prilagojenem programu. Dejal je še:”Z večino igralcev so pogodbe podpisane za 2 sezoni, vsak ima svojo vlogo, katere se mora dobro zavedati, saj prva liga ni niti približno taka kot so bile 1.B in 2. liga. Fantje so v zadnjih 2 sezonah ogromno napredovali, vendar je pred njimi še veliko dela. Tu sta več kot dobrodošla tako Smolnik kot Vran, saj prinašata v ekipo ogromno stabilnosti, zrelosti in izkušenj. Pred nami sta še dva tedna treningov v fitensu, nato skoraj mesec dni dopusta, v katerem se bomo lahko odpočili. V drugi polovici julija pa začnemo z individualnimi treningi za pripravo na prihajajočo prvoligaško sezono.”
Ob samem zaključku tiskovne konference se je Aljoša Bertok zahvalil Mestni občini Koper z županom Borisom Popovičem na čelu, ki je pripomogla k uspehu te zgodbe, saj je od vsega začetka omogočila uporabo dvorane Bonifika, kar je bil in je ključen pogoj za obstoj kluba. Zahvalil se je tudi vsem sponzorjem, predvsem pa Zavarovalnici Maribor, ki je letos odigrala eno izmed ključnih vlog na tem področju in seveda povabil še vse potencialne sponzorje, da se tej zgodbi o uspehu, ki se imenuje RD Koper 2013, čimprej pridružijo ter tako omogočijo nadaljen uspešen razvoj rokometa v Kopru in na slovenski obali.