RD Koper suvereno do novih točk

V tekmi 22. kroga NLB lige sta se v soboto srečala domači RD Koper in RK Dobova. V skladu s pričakovanji sta točki ostali doma, vendar je potrebno pohvaliti gostujočo ekipo za zavzeto igro do zadnjega sodnikovega žvižga. V tretji minuti je prvi gol na tekmi dosegel Mitja Romih, od tu dalje pa so igralci RD Koper prevzeli pobudo in vodili vse do konca srečanja. Tako je Bor Breznikar v 19. minuti zadel za največjo prednost v prvem polčasu (13:8). Končni rezultat prvega polčasa 20:16 pa nam pove, da obrambi obeh ekip nista bili ravno na visokem nivoju. Gostom iz Dobove se je uspelo v začetku drugega polčasa še približati na tri zadetke zaostanka, več od tega pa ne. Tudi pri igri z dvema igralcema manj so koprski igralci s hitro in domiselno igro povečevali prednost in na koncu zmagali z rezultatom 39:30. Skozi celotno srečanje je ponovno blestel Andraž Makuc, ki je sedmim zadetkom iz prvega polčasa, v drugem  dodal še tri. Drugi strelec RD Koper pa je bil Aleksander Stojanovič, ki je v zadnji četrtini srečanja pokazal veliko iznajdljivosti na liniji šestih metrov in dosegel pet zadetkov. Pri gostih je bil najboljši strelec z 12-imi zadetki Mitja Romih (2 iz sedemmetrovke). Z osvojenima točkama smo se zasidrali na šestem mestu lestvice NLB lige in imamo dve točki zaostanka za četrto uvrščeno Krko ter dve točki pred sedmo Ribnico.

Strelci tekme z Dobovo:

RD Koper: Jelovčan, Đurica, Morato; Poklar 3 (1), Konjevič 2, Bekrič 1, Moljk 2, Beganovič 1, Stojanovič 5, Muminovič, Zugan 3, Sanabor 3, Makuc 10 (2), Kete 4, Breznikar 4, Bratkovič 1;

RK Dobova: Paukovič, Žitkovič; Suban, Fabek 1, Gerjovič 3, Stunkovič, Romih 12 (2), Pintar 2, Maslovar, Rantah 5 (2), Ferenčak 4, Kozolič 3, Baznik, Maček;

Sicer pa si statistiko tekme lahko pogledate na povezavi Poročilo Koper – Dobova oziroma posnetek tekme na povezavi Posnetek Koper – Dobova.

Naslednjo tekmo državnega prvenstva igra RD Koper že v petek, 19.4.24 ob 19.30 uri, ko odhaja v goste k rivalom iz pokalnega tekmovanja RK Trimo Trebnje.

Izjave po tekmi:

Boris Lisica, trener RD Koper: 

“Tekma ni bila lahka. Težko je bilo takoj narediti veliko prednost. Na igrišču smo pokazali, da smo boljši od nasprotnika, vendar je na začetku šlo zelo počasi. Malo smo bili nestrpni, želeli smo jih hitro zmagati, kar pa ni šlo. V nadaljevanju smo pokazali strpnost in tako se je spremenil tudi rezultat ter tudi igralci, kateri so se razigrali.”

Damjan Radanović, trener RK Dobova:

“Tekmo smo izgubili zaradi obrambe, saj nismo našli rešitve za razigran napad Kopra. Do neke meje smo ga lovili, vendar imamo problem s kadrom, kjer so igrali večinoma mladinci, tako da nismo mogli držat koraka z domačimi.”