Ribnica z zmago potrdila 2. mesto na lestvici

Danes se je v Ribnici odvilo sklepno dejanje državnega prvenstva, na katerem so se Koprčani pomerili z gostitelji iz Ribnice. Za Koprčane je bila tekma zgolj revialnega pomena medtem, ko so domači čakali razplet tekme med Celjem in Velenjem, ki je odločala o njihovi usodi in potrditvi končnega drugega mesta na lestvici v primeru poraza Velenja. Spremljalo jih je 30 najzvestejših navijačev Dvanajstih Kopra, ki so skozi celo srečanje glasno spodbujali Koprske rokometaše.

Otvoritvena žoga na srečanju je pripadla Koprčanom, kateri so jo izkoristili in povedli z zadetkom Vlaha. Skušek je izenačil in po 4 minutah igre je bilo jasno, da nobena od ekip ne bo kar tako predala zmage in se bo igralo vsak napad posebej. V 5. minuti je Postogna ubranil strel Skuška pri vodstvu Kopra 2:3. Minuto kasneje se je ponovno izkazal Postogna in tako izničil prednost igralca več, ki so jo domači imeli po izključitvi Severja. V 8. minuti je Breznikar prestregel podajo in stekel v protinapad, podal do Sokoliča, ki je prišel do strela a je dobro posredoval domači vratar Perovšek. Gostje so tako v 9. minuti prvič povedli pri izidu 4:3, iz 7. metrov je bil ponovno natančen Skušek. Po dveh zaporednih zadetkih Ribnice je pri 6:3 v 12. minuti Vujović izkoristil pravico do minute odmora. V 16. minuti je Krečič z natančnim strelom znižal zaostanek na 7:5, v naslednjem napadu je Postogna ubranil strel Skušku in zabeležil svojo 3. obrambo. Minuto kasneje se je ponovno izkazal Postogna, Koprčani so prišli do žoge in Matijaševič je sam zabil v protinapadu za 7:6. V 23. minuti je Grzentič izenačil na 8:8 po tem, ko sta bili obe ekipi brez zadetka več kot 3 minute. V naslednjem napadu so Koprčani povedli z zadetkom Krečiča. Reakcija gostujoče klopi ni izostala in trener domačih Markota je vzel minuto odmora. V 25. minuti je Krečič asistiral Planincu, ki ni izkoristil priložnosti za povečanje vodstva na +2. V 27. minuti  napaka Postogne, ki pri vračanju žoge v igro ni bil preveč pozoren in je podajo, ki je bila namenjena Smolniku vrgel v roke Knavsu. V 29. minuti je Sokolič prestregel podajo gostov in vrgel v prazna vrata Ribnice za vodstvo 10:11. Strel Grzentiča v prečko v samem zaključku polčasa se je odbil v roko Planincu, žoga je šla okoli do Krečiča, ki je zabil in tako postavil končni rezultat prvega polčasa na 11:12.

Drugi polčas so igralci Kopra začeli odločno in v slabih 4 minutah dosegli 3 zadetke ter povedli z 12:15. Markota je hitro zahteval timeout, da bi prekinil mrtvilo v domačih vrstah. Domači so e zbudili in z 2 zaporednimi zadetki ujeli priključek pri 14:15. Izenačenje Ribnice je prišlo v 37. minuti, ob tem druga izključitev Severja in domači so v naslednjem napadu povedli preko Knavsa. Koper je izenačil preko Grzentiča. V 42. minuti je Postogna ubranil strel Nosanu, Koprčani so v napadu zadeli – Smolnik je lepo podal do Bratkoviča, ki je s krila premagal Perovška za vodstvo Kopra 17:18. Nova napaka domačih v napadu, napad Kopra in prečka Krečiča. V 46. minuti je Krečič z natančnim strelom presenetil Perovška in Koprčani so znova povedli pri 19:20. V 48. minuti je je Vujović zahteval minuto odmora in taktično pripravil ekipo za nadaljevanje. Koprčani napada niso zaključili, domači so to izkoristil in povedli. 2 minuti kasneje je Skušek zadel iz 7. metrov in Ribnica je povedla z 2 zadetkoma prednosti pri 22:20. V 54. minuti je Knavs premagal Postogno in domači so tako pobegnili na 3 zadetke prednosti. Vujović je v 53. minuti izkoristil zadnjo minuto odmora in podal jasna navodila igralcem. Slednji so se z 2 zaporednima zadetkoma vrnili v igro in ujeli priključek pri 23:22. Domači so zadeli, pobegnili na 2 zadetka in Koprčani se niso uspeli vrniti več v igro. Domači so tako do konca zabeležili še 2 zadetka in zmagali pri končnem izidu 26:23.

Tekma v Celju se je končala z zmago Celjanov in v Ribnici se je začelo slavje za osvojeno 2. mesto.

Pred nami je še dan rokometa, ki se bo v Kopru zgodil 09.06. in bo trajal čez cel dan, zaključil se bo s tekmo med reprezentancama Slovenije in Madžarske.