Ribničani praznih rok iz Kopra

Včeraj si je približno 700 gledalcev v Areni Bonifika ogledalo izjemno izenačeno in borbeno srečanje.

Koprčani, ki so pretekli teden utrpeli prvi poraz na gostovanju v Ormožu, so odločno začeli. Kljub odločnosti so uvodne minute pripadle gostom, ki so začeli agresivno in zadevali iz zunanjih položajev. Kriterij, ki sta ga postavila sodnika Kavalar in Majer je bil pisan na kožo gostom, saj jim je dovoljeval precej moško in kontaktno igro. Vendar se domači niso pustili ustrahovati in so enakovredno parirali Ribničanom, ki so vodili največ z 2 zadetkoma prednosti (4:6 in 5:7). Vztrajnost se je obrestovala in domači igralci so prevzeli vodstvo v 15 minuti in je nato niso več spustili iz rok. Nerešljiva uganka za goste je bil tudi tokrat vratar Vran, ki je v prvih 22. minutah zbral kar 10 obramb (od skupnih 21). Posledično se je to izkazalo v višanju rezultatske razlike, saj sta ekipi odšli na odmor z rezultatom 17:12.

Drugi polčas se je nadaljeval v slogu prvega. Koprčani so počasi, a vztrajno prebijali gostujočo obrambo in polnili vrata gostujočega vratarja Perovška (4 obrambe) ter tako v v 48. minuti prišli do najvišjega vodstva pri izidu 23:17. Menjava vratarja pri gostih je očitno obrodila sadove saj so v končnici srečanja uspeli gostje znižati zaostanek na vsega 3 zadetke, vendar so domači ohranili mirno kri in srečanje rutinirano pripeljali do konca. Sledilo je veselje po zmagi, saj Koprčani tako ostajajo na 3. mestu na lestvici 1. NLB Leasing lige s 5 zmagami in 1 porazom.

Koprčane naslednji teden čaka težko gostovanje v Novem Mestu pri ekipi Krke, kjer si bodo poizkušali priigrati novi 2 točki.

Strelci:

 

  • Gašperšič 5
  • Grzentič, Krečič, Sokolič 4
  • Rapotec 3
  • Bratkovič, Gorela, Smolnik 2
  • Moljk 1