Ribničani za odtenek boljši

Odigrana je bila tekma 14.kroga. Odpravili smo se na gostovanje k trenutno drugouvrščeni Ribnici. V prvem delu prvenstva smo v domači dvorani proti Ribnici izgubili, tokrat pa smo v prvem polčasu pokazali dobro igro, ampak nam je v drugem nekoliko padla koncentracija. Zasluženo so slavili Ribničani.

Ribničani so, kot smo iz zadnjih tekem že navajeni, tekmo začeli nekoliko v krču. Ampak nasprotnika ne gre podcenjevati, zaigrati smo morali odločno in agresivno. V prvem delu prvega polčasa smo sicer odlično zaigrali v sami obrambi, ampak nam v napadu ni še steklo. Gostitelji so naše napake dobro izkoristili in držali prednost zadetka ali dveh vse do 14.minute, ko se je tehtnica nekoliko povesila na našo stran. Ob zadetku Adama Bratkoviča smo si uspeli priigrati dva zadetka prednosti, 4 : 6. V obrambi smo nadaljevali agresivno in uspešno preprečevali Ribničanom do lahkih zadetkov. Tudi v napadu nam je steklo. Že v prvem polčasu sta se odlično izkazala Adam Bratkovič in Dani Zugan. Ponovno pa je bil v obrambi in na šestmetrski črti odličen Rok Marić. V 23.minuti tekme je naša prednost znašala že tri zadetke, ampak so se po minuti odmora na zahtevo domačega stratega Siniše Markote, zbrali tudi domači. Že v naslednjih minutah so po treh zaporednih zadetkih uspeli izenačiti, 12 : 12. Na odmor smo se odpravili z dvema zadetkoma zaostanka, 15 : 13.

V drugem polčasu smo videli popolnoma drugačno igro domače ekipe. Gostitelji so agresivno pristopili v obrambi, na vratih pa je bil odlično razpoložen Njebojša Bojić, ki je na koncu zbral kar petnajst obramb. Drugi polčas smo sicer odlično odprli ter ob zadetku Marka Matijaševića svoj zaostanek hitro znižali. Sledile so črne minute obeh ekip, saj kar pet minut nismo videli zadetka. Črne minute je prekinil Nino Grzentič, 15 : 15. Do 40.minute tekme smo ponovno spremljali napeto igro gol za gol, nato pa so se Ribničani uspeli oddaljiti za tri zadetke, 19 : 16. Nekako nismo več znali odreagirati na hitro in natančno igro domače ekipe. Ribničani so svojo priigrano prednost supešno držali vse do konca tekme. Končni rezultat v Ribnici je bil 28 : 25.

S petimi zadetki je bil tokrat najuspešnejši Adam Bratkovič, po 4-krat sta zadela Nino Grzentič in Dani Zugan.

Pokalna tekma, ki naj bi jo odigrali v sredo, 12.12., je prestavljena na mesec januar 2019. V soboto, 22.12., nas čaka domača tekma 15.kroga 1.državne lige proti ekipi Gorenja iz Velenja.

RD Riko Ribnica : RD Koper 28 : 25 (15 : 13)

RD Riko Ribnic: Bojić, Strmljan, Horvat, Vujačić 6, Žagar, Knavs 7(3), Ranisavljević, Pahulje, Nosan B. 4, Klarič, Kovačič 1, Pucelj 1, Tomšič 2, Nosan M., Setnikar, Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 3(3)

RD Koper: Haseljić (3 obrambe), Grzentič 4, Krečič 1, Matijašević 2, Kocjančič, Postogna (5 obramb), Moljk, Smolnik 3(1), Sokolič, Guček 2, Zugan 4, Marić 2, Planinc 2(1), Stopar, Bratkovič 5(2)

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 4(6)