ROKOMETNA KLASIKA: V SOBOTO GOSTIMO MARIBOR

Naše rokometaše v soboto čaka nova preizkušnja v Ligi NLB. V domači Areni Bonifika bomo ob 18. uri gostili rokometaše RK Maribor Branik.

Zdej že rokometna klasika, ki je danes prepoznana po tem, da obe ekipi na dresu nosita enakega sponzorja – Zavarovalnico Sava. Gostje iz Štajerske v tekmo vstopajo po tesni domači zmagi proti ekipi RD Šmartno (34:33). V letošnji izvedbi Lige NLB so dosegli tri domače zmage; v gosteh pa so vselej izgubili. 

Mi pa v tekmo vstopamo po dveh zaporednih zmagah. Pretekli konec tedna smo gostovali pri RK SVIŠ Ivančna Gorica, kjer smo se veselili zmage z 24:28; konec meseca oktobra pa smo v Bonifiki, z rezultatom 28:23, ugnali rokometaše RK Dobova. V tekmo vstopamo v dobri rezultatski formi, ki jo želimo s sobotno zmago le nadgraditi.

Kot zanimivost dodajamo, da sobotni gostje niso proti naši ekipi okusili zmage vse od leta 2018; od takrat smo vpisali pet zmag in dva remija. V direktnih obračunih v Areni Bonifika, pa smo proti »vijolicam« neporaženi vse od nastanka našega društva, leta 2013.

Klej Sanabor, igralec RD Koper:

»Mi se že v polnem teku pripravljamo na naslednjo tekmo. Čaka nas tekma z Mariborom. Želimo nadaljevati ta zmagovalni niz dveh zmag. Zato vabim vse navijače na sobotni obračun in upam, da bomo na njihovih krilih poleteli do nove zmage.«

#ZmagujemoSkupaj