Rokometni spektakel v Bonifiki

Včeraj smo bili priča športnemu spektaklu v Areni Bonifika, rokometni tekmi kakršnih si lahko le želimo. Domači RD Koper je namreč z borbeno igro in ob podpori bučne publike premagal RK Celje Pivovarna Laško. Začetek tekme je bil izenačen. Koper je sledil Celju do 9. minute, ko je po golu Danija Zugana prešel prvič v vodstvo (6:5), ki ga ni več izpustil do zadnjega sodnikovega žvižga. Prednost Kopra se je do polčasa le še povečevala in ob odmoru znašala že 4 zadetke (16:12). Tine Poklar je do takrat dosegel že sedem zadetkov, vratar Đurica pa se je izkazal z nekaj obrambami v ključnih trenutkih prvega polčasa. V drugem delu igre smo nadaljevali z energijo prikazano v prvem polčasu in v 41. minuti povedli z golom Poklarja že za sedem zadetkov. Sledila je povezana igra v napadu ter borbena igra v obrambi, kar je botrovalo ohranjanju prednosti Kopra do zaključka tekme, ko je semafor kazal rezultat 32:27.

Za včerajšnjo predstavo moramo v prvi vrsti izpostaviti Tineta Poklarja, ki je dosegel velikih 16 zadetkov (polovico vseh Kopra) in bil proglašen za igralca tekme. Hkrati pa je potrebno pohvaliti tudi celotno ekipo za igro v obrambi, Muminoviča za prikazano borbenost tako v obrambi kot napadu, Makuca in Keteja za preudarno vodenje igre, že standardno dobrega Đurico za obrambe vredne več kot kaže statistika, strokovno vodstvo za vrhunsko pripravo na tekmo in pogumno vodenje ekipe skozi vseh 60. minut. Skratka vse, ki so bili včeraj na ali ob igrišču. Ne moremo pa niti mimo izjemne podpore 2.000 glave množice gledalcev, ki je z bučnim navijanjem ponesla ekipo do pete zaporedne prvenstvene zmage in trenutno četrtega mesta na lestvici. Posebna zahvala gre tudi vsem športnim klubom in društvom v občini in regiji, ki so se odzvala na naše povabilo na tekmo, enako velja tudi za naše osnovnošolce in njihove starše. S tako podporo lahko skupaj zmagujemo še naprej.

V soboto, 9.3.24, gostujemo v Ormožu, ko se bomo z domačo ekipo pomerili ob 19.00 uri. Kdor ne more v Ormož, tekmo lahko spremlja na Youtube kanalu RZS, rezultat pa na Livestat povezavi (več sledi).

Strelci:

RD Koper: Đurica, Morato; Poklar 16 (4), Konjevič 1, Bekrič, Moljk 1, Beganovič, Stojanovič, Muminovič 3, Zugan 2, Sanabor 1, Nadarevič 1, Makuc 4, Kete 1, Breznikar 2, Bratkovič;

RK Celje PL: Zaponšek, Gaberšek; Perič, Marguč 1, Mazej, Cokan 10 (1), Antonijevič 1, Marič 2, Janc 9 (6), Miličevič 2, Kačičnik, Korže Lesjak, Malovič, Žabič I., Mlakar 2, Rakita;

Poročilo RZS Koper – Celje

Izjave:

Boris Lisica, trener RD Koper: 

“Zelo dobra tekma odprli smo se v vseh segmentih igre, kot bi se reklo je igra potekala kot po maslu. Enostavno smo bili boljši v vseh segmentih kar se je potem tudi pokazalo. Čvrsta in kvalitetna obramba, dober vratar in napad z glavo in repom. Igralec tekme je po mojem mnenju Tine Poklar”

Vukašin Antonijević, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško:

“Prišli smo z dolge poti s Portugalske. Vedeli smo, da prihajamo na vroč teren in da nas Koper čaka pripravljen. Pripravljali so se cel teden na nas mi smo imeli le dva dni. Dali smo vse od sebe v tem trenutku je žal bil to naš maksimum. Utrujeni smo ampak gremo naprej čaka nas Velenje. Sami smo krivi zaradi slabe obrambe, saj bi s slednjo lahko boljše zaključili tekmo. Pričakovali smo več, ampak borili smo se do konca.”