Rudar ni bil “kos” Koprčanom v pokalu

Koprčani so v 1/16 finala pokala Slovenije gostovali v Trbovljah, pri ekipi RD RUDAR, ki se trenutno nahaja na sredine lestvice 1.B državne lige, v preteklosti pa so bili redni člani prve slovenske lige in 2x tudi nastopili v evropskem pokalu.

Željni dokazovanja so tako domačini tudi začeli tekmo, hitro povedli za dva zadetka in držali prednost do prvega Time outa trenerja Kopra Vujovića že v 11.minuti pri rezultatu 6:3 za Rudar. Nezadovoljen z igro svojih varovancev, je Vujovič zamenjal skoraj celotno postavo in na krilih debitanta v članski ekipi Bora Breznikarja, hitro ulovili domačine in izenačili na 6:6. Po golu še enega mladega igralca Nikoliča in ponovno Breznikarja smo povedli 6:8 in imeli igro v rokah. Sledila je igra gol za gol, domači vratar Radulovič je bil v prvem polčasu zelo razpoložen, ob tem pa smo kar nekajkrat streljali mimo gola, tako da so se domačini približali ob koncu polčasa na samo en gol zaostanka.

Začetek drugega polčasa je pripadel domačinom, ki so takoj 2x zadeli mrežo vratarja Kocjančiča, ki je zamenjal v vratih Vrana. Koprčani so le strnili svoje vrste, začeli agresivneje igrati v obrambi, tako da so Trboveljčani težko prihajali do čistih strelov. Razigral se je Matijaševič, ki je igral le v drugem polčasu in dosegel 7 zadetkov. Ob prihodu Dolenca v igro, na sredino obrambe, je le-ta postala še trdnejša, v vratih se je razbranil Kocjančič, tako da smo med 40. in 50. minuto naredili izid 8:0 in povedli s 25:18 in odločili zmagovalca. Do konca tekme smo igrali previdno in mirno pripeljali do zmage 23:30 in uvrstitve v 1/8 finala.

Igralci Rudarja so pokazali zelo hitro igro, raznovrstno v napadu, kjer so kljub pomanjkanju višine, parirali Koprčanom do 40. minute, nato pa se je videla premoč gostov iz Kopra, predvsem v fizični moči in pripravljenosti. Trener Vujović je rotiral igralce skozi celotno tekmo, poskušal odpočiti tiste, ki igrajo več in pri tem dal priliko tudi mlajšim, kar sta še najbolj izkoristila Matijaševič (7 golov) in Breznikar ( 4 goli). Tekme zaradi bolezni ali poškodb niso igrali Marič, Vončina, Rapotec, Krečič in Bratkovič.

Že takoj v naslednjem tednu bo žreb 1/8 finale in tekma ¼ bo odigrana še letos, okoli 20.12.2017.

Kaj so povedali po tekmi:

Bor Breznikar: Zelo slabo smo odprli tekmo, na začetku smo zgrešili ogromno “zicerjev”. Domačini so povedli in smo jih lovili skoraj celoten prvi polčas. V drugem polčasu smo začeli agresivneje, še posebno v obrambi, pokazala se je naša dobra fizična pripravljenost in to se je pokazalo na koncu odločilno za zmago. Zelo vesel sem za moj prvi nastop v članski ekipi, na začetku sem imel tremo, vendar po nekaj minutah sem se sprostil in užival na igrišču.”

Marko Matijaševič: Ponovno slab začetek tekme, nismo imeli dovolj koncentracije pri strelih na gol. Na sredini prvega polčasa smo se pobrali, vendar smo z našimi napakami dopustili domačinom, da so nas ulovili. V drugem polčasu smo le prikazali boljšo igro, bili smo agresivni v obrambi in na koncu smo zaluženo zmagali, sicer borbene domačine.