RUMENO-MODRI SO NAZAJ!

V torek, 2.8.2022, so se fantje ponovno zbrali in pričeli s trenažnim procesom napram začetku sezone 2022/23. Slednji je načrtovan 10. Septembra, ko bomo, v sklopu prvega kroga Lige NLB, gostili RK SVIŠ Ivančna Gorica.

Trener Bojan Čotar je po poletnem odmoru ponovno prevzel taktirko nad člansko ekipo, ki se je v torek ponovno zbrala in oddelala prvi trening v sklopu nove sezone 2022/23. V kadru, ki je pričel s trenažnim procesom lahko opazim nekaj sprememb v kadru in manjka poškodovanega Andraža Makuca, ter Žana Nadareviča, ki nastopa za slovensko kadetsko reprezentanco.

Novi prihodi v ekipi so Adam Bratkovič, Marin Dzurica in Aleksandar Stojanović, ki so se RD Koper priključili v tem poletju. Obenem pa so se članski ekipi priključili še mladi fantje; in sicer Hasan Ikanović, Tomaž Stančič in Benjamin Bekrić. V poletju pa so člansko ekipo zapustili Žiga Smolnik, Luka Logar, Dragan Pavlović in Tomislav Špruk.

Strokovni štab pa se, napram zaključku lanske sezone, ni spremenil. Vlogo članskega trenerja bo opravljal Bojan Čotar; njegov pomočnik pa bo Uroš Čuk. Saša Ogrizovič bo opravljal vlogo kondicijskega trenerja; Dejan Kumar pa vlogo fizioterapevta.

 

Članska ekipa

Vratar: Rok Jelovčan, Marin Dzurica, Jakob Morato

Levo krilo: Klej Sanabor

Levi bek: Tine Poklar, Matevž Žagar, Žan Nadarevič, Aleksandar Stojanović

Srednji bek: Andraž Kete, Andraž Makuc, Benjamin Bekrić

Desni bek: Dani Zugan, Tian Furlan, Hasan Ikanović

Desno krilo: Adam Bratkovič, Bor Breznikar, Sandi Muminović

Krožni napadelec: Jaka Moljk, Denis Konjevič, Luka Vujović, Tomaž Stančič

 

Letošnje priprave na novo tekmovalno sezono bomo tradicionalno opravili v Športnem centru DRAŠ, ob Mariborskem Pohorju. Ekipa se bo na priprave odpravili naslednji teden; in sicer v sredo, 10. Avgusta. Priprave bodo potekala v znamenju zunanjih treningov, ki bodo namenjeni kondicijski pripravi in notranjim v dvorani, ki bodo usmerjeni v taktično pripravo ekipe. V soboto, 13. Avgusta, pa bomo, v Mariborski dvorani Lukna, odigrali pripravljalno tekmo proti RK Grosuplje.

Do konca meseca nas nato čakata še dva pripravljalna turnirja; in sicer 19. In 20. Avgusta bomo nastopili na turnirju v Novem mestu; 26. In 27. Avgusta pa na turnirju v Dobovi. Na začetku septembra pa bomo v Areni Bonifika opravili še zadnjo generalko (nasprotnik še ni znan) pred začetkom državnega prvenstva, ki je na sporedu 10. Septembra, ko se bomo v domači Areni Bonifika pomerili z RK SVIŠ Ivančna gorica.

 

Bojan Čotar, trener RD Koper:

“Veseli me, da so fantje na trening prišli visoko motivirani in fizična pripravljenost je prav tako zelo dobra, kar pomeni, da so se držali planov, ki so jih dobili po koncu prejšnje sezone. V tem tednu in naslednjem tednu, ko gremo na priprave v Maribor bo večji poudarek na fizični pripravljenosti, predvsem v dopoldanskem času. Načrtovane imamo tudi prijateljske tekme – prva bo že 13.8. Nato gremo na dva močna turnirja v Novo mesto in Dobovo, konec meseca pa je na sporedu še domača prijateljska tekma. Pričakovanja so, kljub številnim odhodom in poškodbi Makuca, podobna kot lani, oz. Jaz si prizadevam, da bi naredili še korak naprej.”

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ