Rutinirano do dveh točk

V petkovi tekmi med domačim RD Koper in MRK Ljubljana smo lahko videli rutinirano igro in zmago domače ekipe. Tekmo sta ekipi odprli dokaj izenačeno, vendar je Koper v 11. minuti prvič prešel v vodstvo z dvema zadetkoma prednosti, ki ga je do polčasa le še povečeval. Na odmor smo odšli pri rezultatu 18:14. V prvem delu je blestel Andraž Makuc, ki je do odmora dosegel že 9 zadetkov.

Koper je v drugem polčasu nadaljeval z učinkovito igro v napadu in tako na sredini drugega polčasa že vodil za 9 golov. Končni rezultat pa je bil 40:28. Domači strateg Boris Lisica je že v prvem polčasu poslal v igro mlade igralce, ki so dano priložnost dobro izkoristili. Z dobrim nadaljevanjem v drugem polčasu pa povsem upravičili zaupanje. Predvsem je pri tem prednjačil mladi golman Jakob Morato, ki je v 40-ih minutah igre zbral 9 obramb. Za dobro igro, tako v obrambi kot v napadu, lahko pohvalimo tudi Žana Nadareviča. Pri Kopru je bil najboljši strelec Makuc z doseženimi 11 zadetki, za njim pa Bekrič s šestimi zadetki. Pri gostih je Luka Pernovšek zadel prav tako šestkrat. Igralec tekme je bil zasluženo golman Jakob Morato.

Dobljeni dve točki sta Koper utrdili na sredini lestvice z lepimi možnostmi za skok še kakšno mesto višje. Prihodnji teden odhajamo na gostovanje v Škofjo Loko, kjer bomo poskušali ponoviti dobro današnjo predstavo.

RD Koper: Đurica, Morato; Poklar 1, Konjevič 2, Bekrič 6, Moljk 4, Beganovič 1, Stojanovič 2 (1), Zugan, Sanabor 1, Nadarevič 3, Makuc 11 (2), Kete 3, Breznikar 4 (1), Bratkovič 2;

MRK Ljubljana: Logar, Mlakar; Lukman V. 2, Vrbinc 2, Jaklič 5, Novak, Brulec, Nosan 1, Kamnikar, Makivič 4, Kamenicki 3, Lukman J. 5, Pernovšek 6, Tomšič;

RZS Poročilo RD Koper – MRK Ljubljana