S polno paro – naši fantje v reprezentanci

Slovenska mladinska reprezentanca se v Zrečah pripravlja na bližajoče Evropsko prvenstvo, ki bo potekalo od 28. 7. do 7. 8. na Danskem in na katerem naša reprezentanca pričakuje odmeven rezultat. Med vsemi klubi ima RD Koper najštevilčnejšo »posadko« saj je selektor Ivezič vpoklical kar 6 naših igralcev. V Zrečah so naši; Tilen Sokolič, Jaka Moljk, Grega Krečič, Aleks Vlah, Dani Zugan in Nejc Planinc.

Po daljši poškodbi se počasi vrača Dani Zugan, med tem ko Aleks Vlah še trenira po posebnem programu in je njegov nastop na prvenstvu še vedno vprašljiv. V četrtek so odigrali pripravljalno tekmo proti hrvaški reprezentanci in izgubili za 3 gole. Končni rezultat je bil 26:29. Kljub porazu je bil selektor zadovoljen s prikazanim, upoštevajoč, da so bili dosedanji treningi posvečeni predvsem pridobivanju moči in vzdržljivosti. Naši so bili med vsemi najbolj strelsko razpoloženi, saj so prispevali kar 16 od skupno 26 zadetkov.

V sredo, 13. 7. ob 16h pa bodo odigrali »povratno« tekmo v Umagu. Kdor že čuti pomanjkanje adrenalinskih občutkov si lahko tekmo pride ogledat. Tudi na takih tekmah si fantje zaslužijo podporo s tribun.

FORZA KOPER!

 

SLOVENIJA : HRVAŠKA 26:29 (12:11)

Slovenija: Kastelic, Leben, Urbič, Moljk, Stojnič, Zugan 2, Kavčič 3, Rašo 1, Stopar, Krečič 5, Grošelj 1, Malus 1, Sokolič 6, Velkavrh 1, Planinc 3, Marguč 3, Cvetko.