S prvenstvom so začele vse mlajše selekcije

Minuli vikend so z državnim prvenstvom začele vse mlajše selekcije. Prvo tekmo sta odigrali tudi ekipi mlajših dečkov A in B, ki sta navdušili pred domačo publiko.

MLADINCI

Ekipa mladincev je v 3.krogu državnega prvenstva dosegla novo visoko zmago. Z rezultatom 42 : 23 so premagali ekipo RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina. Med strelce so se ponovno vpisali vsi igralci, svoj delež pa s z dobrimi obrambami prispevali tudi vsi trije vratarji.

V naslednjem krogu se mladinci odpravljajo na gostovanje v Logatec.

RD Koper : RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina 42 : 23 (24 : 10)

 

KADETI

Kadeti so v drugi tekmi državnega prvenstva v Logatcu doživeli prvi poraz. Tekmo so dobro začeli in kmalu povedli za dva zadetka. Domačini so vztrajno lovili Koprčane do polovice polčasa, ko so jih ujeli in kasneje tudi povedli. Polčas se je končal z rezultatom 20 : 17. Že sam pogled na rezultat kaže, da obrambe niso kaj dobro delovale.

V drugem polčasu, se je pričakovala bolj agresivna igra gostov v obrambi in bolj zbrano branjenje  vratarjev. A od tega ni bilo nič. Domačini so preko razpoloženega Šebalja, ki je dosegel skoraj polovico zadetkov, vztrajno beležili nekaj zadetkov prednosti. Noben pressing na njemu in menjava igralcev ni pomagala. Ko so se pripetile še začetniške napake gostov v napadu, se je dokončno vedelo, da bo zmaga ostala v Logatcu. Kadeti Kopra pa bodo morali iskati točke na drugih tekmah, a s povsem drugačnim pristopom v obrambi.

Naslednja tekma bo v soboto v Bonifiki proti Jadranu iz Hrpelj.

RK Kronos : RD Koper 39 : 35 (20 : 17)

 

STAREJŠI DEČKI A

Gostovanje v Logatcu je bilo tradicionalno  zahtevno, saj se je rezultat dokončno obrnil v našo korist šele v sredini drugega polčasa.  Do tega trenutka smo v prvem polčasu igrali bolje predvsem v obrambi, medtem ko je bilo v fazi napada narejenih veliko tehničnih napak in zgrešenih metov na domača vrata. Tako si nismo uspeli priigrati večje prednosti.

V začetku drugega polčasa smo popustili tudi v obrambi in dovolili domačinom, da so prevzeli pobudo. Po tretjem time-outu trenerja Benuliča in nekaj menjavah, so na igrišču zagospodarili do sedaj neprepoznavni igralci Kopra, razbranil pa se je tudi vratar Lampe.  Do konca tekme so ujeli domače moštvo, ter povedli in že pred koncem tekme odločili zmagovalca.

RK Kronos : RD Koper 18 : 21 (10 : 11)

 

STAREJŠI DEČKI B

Starejši dečki B so v nedeljo odigrali četrto prvenstveno tekmo. Gostovali v Logatcu.

Tako, kot lansko sezono, se je tudi letos izkazalo za zelo težko gostovanje. Prvi del prvega polčasa je pripadel koprski ekipi, vendar domača ekipa ni popustila in se približala ter na koncu prvega polčasa izenačila.

V drugem delu tekme sta obe ekipi z boljšimi in slabšimi potezami ohranjale napet izenačujoč rezultat vse do 33.minute, ko so koprski igralci zaigrali bolj zbrano in si do 40.minute priigrali  6 zadetkov prednosti. Kazalo je na miren zaključek, vendar so se domačini uspeli vrniti na zadetek zaostanka. Kljub temu, so se naši fantje zbrali in z dvema zaporednima zadetkoma zmagali s tremi goli razlike.

RK Kronos : RD Koper 21 : 24 (10 : 10)

 

MLAJŠI DEČKI A

V prvem krogu je ekipa mlajših dečkov A gostila ekipo sosednje Izole. Fantje so pod taktirko novega trenerja pokazali zelo lepo in všečno  igro. Z uvodom v tekmo in v prvim minutah igre so pokazali, da so željni zmage. Nekatere podrobnosti je še potrebno popraviti, predvsem strele na gol, obramba pa je delovala kot smo se dogovorili, saj smo prejeli le 10 zadetkov. V napadu bo pa treba še

popraviti določene stvari ampak smo na dobri poti. Priložnost za igro so dobili prav vsi zdravi igralci. Tekam je končala z rezultatom 15:10 . Fantom čestitam za borbo in prve točke.

RD Koper : RD Butan Plin Izola 15 : 10 (12 : 7)

 

MLAJŠI DEČKI B

V prvem krogu so MDB odigrali dolgo pričakovano tekmo proti sosedom iz Izole. V prvem polčasu smo videli izenačeno tekmo. Domači so igrali malce v krču. V drugem polčasu so se sprostili in po dobrih obrambah obeh vratarjev hitro povedli. Prednost se je samo še večala, trener pa je do konca tekme ponudil priložnost za igro vsem igralcem, ki so jo dobro izkoristili.

RD Koper : RD Butan Plin Izola 22 : 15 (7 : 7)