S Savo na prsih suvereno prek Drave

V 12. krogu nas je čakalo gostovanje pri ekipi Drave s Ptuja. Želja je bila nadaljevati niz zmag in prikazati všečno igro. Nekaj skrbi so nam povzročale manjše poškodbe, ki pestijo kar nekaj naših igralcev. V zgoščenem ritmu prvenstvenih tekem je manj časa za regeneracijo in sanacijo takih poškodb.

img_4673

Kljub temu so vsi fantje stisnili zobe in odločno odprli tekmo. Z dvema zadetkoma je bil uspešen “il capitano” Uroš Rapotec (skupno 7). Žilavi domačini so hitro izenačili na 2:2. Izid je bil izenačen do 5:5 in nato je sledilo edino domače vodstvo (6:5), ki pa nas je očitno še bolj podžgalo. Jaka Moljk je dosegel zadetek za 6:11 kar pomeni, da nam je uspelo narediti serijo 0:6. V tem delu je obramba delovala neprebojno z odličnim Vranom v vratih. S hitrimi protinapadi, polprotinapadi in hitrim izvajanjem sredine smo uspeli doseči kar nekaj lahkih zadetkov. V 20. minuti srečanja pri rezultatu 10:14 je sledila še ena serija 4 zaporednih zadetkov. Ko je na semaforju kazalo 10:18 je bilo jasno vsem, da domačine lahko reši le čudež. Edina slaba novica dneva je poškodba prsta Moljka, ki v drugem polčasu ni več stopil na igrišče. Ugoden rezultat je trenerju Jovičiču omogočil večjo rotacijo igralcev že v prvem polčasu, pokazatelj tega je, da se je med strelce v prvih 30. minutah vpisalo kar 8 igralcev. +9 ob zaključni sireni je pravi pokazatelj razmerja moči na terenu.

V prvih sedmih minutah nadaljevanja smo dosegli 5 zadetkov, domačinom pa privoščili le enega. Kljub temu, da je na semaforju kazalo 13:26 pa nismo popuščali in nadaljevali z borbenostjo v obrambi, hitrimi prehodi v napad in kombinatorno igro v napadu. V zadnji četrtini srečanja se je razigral Nino Grzentič in v tem obdobju dosegel vseh svojih 6 zadetkov na tekmi. Vidna je bila sproščenost v igri vseh igralcev in vsi so dobro izkoristili minutažno, ki jim jo je namenil trener. Med strelce so se vpisali prav vsi razen Smolnika, ki pa je kot vedno uspešno vodil igro v napadu in ekipi priboril nekaj sedemmetrovk. Prvič v letošnji sezoni smo dosegli več kot 40 zadetkov (28:41).

img_4672img_4676

Tudi tokrat ni šlo brez 12. Kopra, ki so bili priča prepričljivi in zasluženi zmagi. Vknjižili smo peto zaporedno. A že prihodnjo nedeljo nas čaka bistveno težji nasprotnik. Ponovno gostujemo. Tokrat pri ekipi RK MARIBOR, ki bo kot ranjeni lev skušal storiti vse, da popravi svoj položaj na lestvici in čim prej preboleti tesen poraz v tem krogu proti RK Dol Tki Hrastnik.

img_4678

Tekma z Mariborom bo v NEDELJO 27.11. ob 17ih.

RD KOPER

Dolenc 1, Grzentič 6, Vlah 3, Krečič 1, Matijaševič 2, Vončina, Vran, Moljk 2, Gorela 1, Zugan 3, Rapotec 7, Smolnik, Sokolič 3, Planinc 6, Bratkovič 6