S točko iz Novega mesta

Po dobrih predstavah proti Celju in Velenju smo ta trend pričakovali tudi v Novem mestu, kar pa se ni zgodilo. Srečanje smo začeli nezbrano, saj je Smolniku že v prvem napadu žoga nesrečno ušla z igrišča in domači so hitro povedli s 3 proti 0. Tudi ostali so delovali nebogljeno in v 12. minuti je Okleščen z drugim golom povišal na 6 proti 1. Trener Jovičič je poskušal z minuto odmora umiriti svoje fante, a pri tem ni bil najbolj uspešen, saj so s slabo igro nadaljevali. Domačini so to s pridom izkoriščali in v 25. minuti povedli z neverjetnih 16 proti 9. Do konca polčasa so se naši fantje le prebudili in z nekaj domiselnimi akcijami zmanjšali zaostanek, ki je ob polčasu znašal znosnih 18 proti 14.

Drugi polčas smo začeli bolje in po dveh golih Sokoliča se je že zdelo, da smo ujeli ritem in da bomo lahko enakovredno igrali z razpoloženimi domačini. To se ni zgodilo, nadaljevali smo z napakami in domači so ponovno ušli na varne 4 gole prednosti. Trener Jovičič je poskušal z menjavami spremeniti potek tekme, a tokrat ni našel razpoloženega igralca, ki bi potegnil voz. Do 50. minute so domači zadrževali prednost 4 golov in zdelo se je, da bo zmaga ostala doma. Potem pa preobrat in 5 zaporednih golov, in prvo vodstvo na tekmi 25 proti 26, predvsem po zaslugi obramb Jureta Vrana (tudi 3 sedemmetrovke) in bolj čvrste igre v obrambi. Da se ne bi izneverili slabemu dnevu, smo naredili v napadu dve napaki in domači so z dvema goloma ponovno povedli. V zadnjem napadu smo odigrali dobro in Bratkovič, ki je bil eden boljših mož v dvoboju, je s krila zadel za končnih 27 proti 27.

Na koncu smo osvojili točko, ki pa ni zadovoljila nikogar, saj je Ribnica premagala Velenje in nas na lestvici prehitela, kar pomeni da bo potrebno v naslednjih štirih tekmah narediti še kakšno presenečenje, ob »načrtovanih« domačih zmagah proti Ribnici in Škofji Loki, da bi dosegli želeno tretje mesto.

Priložnost za to bo že v soboto, 13. maja ob 20h na ŠKOFIJAH, kjer bomo gostili Škofjo Loko.

FORZA KOPER!