Samo en polčas ni dovolj

Po slabem začetku sezone, smo pričakali v Areni Bonifika ekipo Trima iz Trebnjega. Trebanjci so na štirih odigranih tekmah kar trikrat slavili, mi pa zmage še nismo vknjižili. Na zadnji tekmi v Velenju so fantje pokazali bistveno boljšo igro, tako da smo lahko pričakovali prvo zmago v sezoni.

Tekmo smo odlično odprli in takoj povedli z dvema goloma prednosti 2:0, po zadetkih Grega Krečiča in Nina Grzentiča. Za goste je znižal na Matic Kotar. Sledila je izenačena igra na obeh straneh, kar je prineslo izenačenje na 3:3, v 7.minuti. Nadaljevanje je prineslo boljšo igro Koprčanov, ki so z borbeno igro v obrambi in hitrim prenosom žoge v napad, prišli do prednosti 7:5, po uspešno izvedeni 7-metrovki Adama Bratkoviča. Trebanjci niso našli poti do našega gola, tako je bil gostujoči trener prisiljen vzeti prvo minuto odmora, v 19.minuti pri vodstvu naših 9:6. V nadaljevanju prvega polčasa pa smo videli daleč najboljših 10 minut v tej sezoni. V vratih je blestel Thomas Postogna, obramba je bila naprepustna in v napadu z atraktivnimi akcijami popolnoma nadigrali goste, kar je pripeljalo do visokega vodstva ob koncu prvega dela igra, 14:7.

Tudi drugi polčas so fantje odlično začeli in prednost povišali na 8 golov, 15 : 7. Do 39.minute smo držali Trebanjce na varni razdalji, 18:11, in nismo pričakovali takega padca v zadnjih 20 minutah. Kot da bi bili že prepričani v zmago, se je naša igra sesula. Trener Peter Mičovič  je bil primoran vzeti prvo minuto odmora v 43. minuti, ko so se gosti približali na 18:14. Z menjavami je poskušal ponovno oživiti našo igro, vendar neuspešno. Gosti so počasi, gol za golom, nižali prednost in v 54.minuti tudi uspeli uloviti Koprčane na 19:19. V naslednji minuti so tudi prvič na tekmi povedli, 19:20. Tako smo lahko v zadnjih 5. minutah videli izenačeno končnico, kjer so bili gostje v prednosti zadetka, vendar smo uspeli izenačiti in obraniti zadnji napad, tako da se je tekma končala neodločeno 23:23.

Kljub obetavnemu prvemu polčasu, se tekma igra 60 minut, kar se je tudi pokazalo na tej tekmi. Potrebno bo omejiti naše črne minute v igri in verjamemo da bomo to popravili v naslednjih tekmah ki sledijo.

 

RD Koper : RK Trimo Trebnje 23 : 23(14 : 17)

RD Koper: Haseljić, Dolenc, Grzentič 5, Krečič 3, Matijašević 2, Kocjančič, Postogna (12obramb), Moljk, Smolnik 3, Sokolič 2, Guček, Zugan, Marić 3, Planinc, Stopar, Bratkovič 5(4)

Trener: Peter Mičovič

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 4(4)

RK Trimo Trebnje: Cvetko, Jerlah, Seferović 5, Dobovičnik 5, Kotar Matic 3, Kotar Miha 1, Kotar Marko, Sašek, Redek 1, Brana (8obramb), Bojanić, Grbič, Horžen, Grandovec 1, Cirar 7(1), Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 1(1)