SE DA, SE DA, NAJ SE TRESE BONIFIKA!

Se da, se da, naj se trese Bonifika!

Sobota, 8. oktobra 2016, se je zapisala v zgodovino kot prva odigrana tekma RD Koper v Evropi. Koprčani so z mlado ekipo, večina še evropskih »zelencev«, odpotovali na Portugalsko in proti velikanu FC Porto izgubili za  7 golov. Pravljičnih 7…


Marsikdo si je ob ogledu tekme grizel ustnice in bentil čez sodniške odločitve, naši fantje pa so se ob zadnjem sodniškem žvižgu spogledali in si reli: »Dobro, v Kopru bo težko, ampak se da!« Nadoknaditi 7 golov razlike ne bo lahko, Portugalci so močan klub, tako finančno kot organizacijsko pravi monstrum v primerjavi z našim, ki šteje manj let kot je prstov na eni roki. Pa vendar – v športu je vse mogoče.

Pa je res? Pobrskali smo po spominu in našli kar nekaj primerov, ko so na pogled močnejše ekipe doma suvereno premagale nasprotnika, v gosteh pa so jih domnevno »šibkejši« premagali. Navajamo dva, slovensko obarvana.

Leta 1994 je današnji RK Metalurg iz Skopja igral pomembno tekmo z ekipo iz Hrpelj. Makedonci so doma premagali Slovence za 8 golov in so tudi sicer veljali za favorita. Zgodba se je obrnila, ko so Hrpeljci doma Makedonce zmleli in jim nasuli +10 golov! Za primorski klub je takrat igral naš trener, Zoran Jovičić. Se da!

Deset let kasneje so podobno zgodbo napisali Celjani. Na gostovanju pri Ademar Leonu so izgubili z visoko razliko 13 zadetkov (38:25). Kaj lahko naredi motivacija in zbranost, so dokazali na povratni tekmi v Celju, ko so Ademar »obglavili« za +13 golov (34:21) in si za voljo več doseženih zadetkov na gostovanju zagotovili napredovanje! In tisto leto osvojili naslov evropskih prvakov! SEVEDA SE DA!!!

In prav to nam je pri naših fantih všeč: niso vrgli puške v koruzo in že po tekmi napovedali, da se bodo borili do zadnjega zoba za +8. Jim bo uspelo? Ne vemo. Vemo pa, da se mora Bonifika tresti od adrenalina in navdušenja, saj bodo poleg svoje motivacije in znanja, potrebovali še podpor s tribun!
Rezultat bo lahko tudi tesen ali slabši, ampak o tem ne bomo razmišljali. V soboto bo čas za pozitivizem, dobro energijo in navijaški naboj.

Zato vabljeni vsi ljubitelji rokometa, koprske ekipe in nasploh vsi športni navdušenci na tekmo:

RD KOPER : FC PORTO,
ki bo v soboto, 15. 10. ob 19h v Areni Bonifika.
Karte so že v predprodaji na blagajni Arene Bonifika:
od srede do petka med 18h in 20h (8€)
in na dan tekme (10€).

SE DA, SE DA, GREMO VSA BONIFIKA!
FORZA KOPER!