Skupna tiskovna konferenca pred velikim derbijem med Koprom in Izolo

Danes so se v prostorih RD Koper sestali predstavniki gostov RD Istrabenz plini Izola, RD Koper 2013 in predstavniki sedme sile pred sobotnim derbijem. 

Barve gostov sta zastopala trener Borut Hren in izkušeni Jakob Vukovič, barve domačih pa trener Zoran Jovičić in kapetan moštva Uroš Rapotec. Tiskovka je potekala v sproščenem vzdušju, kjer ostrine derbija nekako še ni bilo čutiti. Kljub temu sta obe ekipi odločni in bosta v soboto igrali na zmago. 

Trener gostov Hren je povzel, da se na tekmo s Koprom pripravljajo tako kot na vsako drugo, vendar je pri igralcih čutiti pričakovanje derbija, ki med večnima rivaloma Koprom in Izolo obstaja od kar pomnimo. Hren računa tu predvsem na izkušenost svojih adutov Vončine, Božiča in Čosića, pričakuje pa težko in borbeno srečanje. Vukovič je izpostavil, da Izolani prihajajo v Koper sproščeni ter, da bodo dali vse od sebe, da bi prišli do novih 2 točk. 

Na drugi strani je trener rumeno-modrih Jovičić povedal, da je to tekma, ki je – tako kot vse ostale – izrednega pomena in, da bo ekipo temu primerno pripravil, kajti računa na zmago. Uroš Rapotec, duša in srce koprskega kluba, je poudaril, da si želi predvsem polne dvorane. Poudaril je tudi, da si želi športnega in korektnega navijanja s strani podpornikov obeh ekip. 

Oboji so si bili enotni, da mora tekma potekati v duhu športa in korektnosti – tako na igrišču kot na tribunah. Pretekli teden so zato v prostorih kluba opravili tehnični sestanek, katerega so se udeliežili predstavniki obeh klubov, predstavniki navijaške skupine 12. Kopra, predstavniki navijaške skupine Ribari ter predstavniki policije. 

Preostane nam torej še samo, da vas ponovno povabimo na derbi 10. kroga med RD Koper 2013 in RD Istrabenz plini Izola, ki bo na sporedu to soboto ob 20.00 uri v Areni Bonifika. 

Vabljeni!

FORZA KOPER