Slab začetek državnega prvenstva

Prva tekma državnega prvenstva v Mariboru se nam ni izšla po naših željah. Pričakovali smo več, vendar so bili Mariborčani na koncu uspešnejši in točke so ostale na Štajerskem. Mogoče je ta rezultat vplivala utrujenost, saj smo se le nekaj dni prej vrnili iz Švice po tekmi EHF pokala. Gremo pa z dvignjeno glavo naprej, kajti v naslednjem krogu nas čaka prva domača tekma prvenstva proti RD Riko Ribnici.                                                         

Tekma se je začela zelo nervozno, z dobro igro v obrambi na obeh straneh, tako smo prvi zadetek smo videli komaj v 5.minuti tekme, ko je zadel Andris Celminš za 1:0.V naslednjih minutah smo zagospodarili na igrišču in po delnem izidu 0:4 povedli 4:6 v 15 minuti, ko je za prednost 2 zadetkov zadel Grega Krečič. Mariborčani so igrali počasi in na dolge napade, na kar se nismo prilagodili, kljub dobri igri v obrambi z vratarjem Postogno na golu. Domači igralci se niso predali in že v 18. minuti ponovno izenačili. Igra se je počasi prevesila na domačo stran, rezultat je bil ob polčasu 12 : 9.

Začetek 2.polčasa je minil v enakovredni igri le do 37. minute, nato so niti igre prevzeli v svoje roke domači rokometaši in povedli za 6 zadetkov. V 43.minuti tekme je bil rezultat v dvorani Tabor 19:13. V tem času si je Jaka Moljk prislužil direkten rdeči karton zaradi grobega prekrška in kljub minuti odmoranašega trenerja Mičoviča nismo uspeli uloviti domačinov. Po visokem vodstvu domačinov se nismo uspeli zbrati in domači so s počasno in natančno igro držali prednost do konca tekme in na koncu zasluženo zmagali s 23:20. Vsekakor pa se je v 2.polčasu odlično izkazal Grega Krečič, ki je zadel kar nekaj odločilnih golov.

Danes smo morali žal priznati premoč nasprotnika. Nismo odigrali svoje prave igre, vemo, da zmoremo več, ampak danes tega nismo pokazali. Vsekakor pa se je poznala tudi odsotnost dveh ključnih gonilnih sil naše ekipe, Aleksa Vlaha in Uroša Rapotca.

 

RK Maribor Branik: RD Koper 23 : 20  (12 : 9)

 

RK Maribor Branik: Đurica (14 obramb), Žabič 8, Medved 4(1), Celminš 2, Marušič, Štamic, Sok 2(1), Šol 3, Simonič, Jerenec 1, Velkavrh, Budja, Jerebie, Golik 1, Buneta 2, Štumpfl

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 2(4)

RD Koper: Haseljić, Grzentič 3,  Krečič 6, Matijašević 1, Poklar, Kocjančič (2 obrambi), Postogna (8 obramb), Moljk 1, Smolnik 1, Sokolič 1, Guček, Zugan 1, Marić 1, Planinc, Stopar, Bratkovič 5(1)

Trener: Peter Mičović

Izključitve:2minuti

7-metrovke: 1(4)

Rdeči karton: Jaka Moljk